Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Deschiderea anului universitar 2016-2017

PS Aurel Percă a celebrat Liturghia de deschidere a anului universitar 2016-2017, duminică, 16 octombrie 2016, la ora 16.00, în catedrala "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iași. La celebrare au participat preoții care se ocupă de pastorația studenților, preoți din Iași și numeroși studenți dornici să înceapă anul universitar cu binecuvântarea Domnului.

După vacanța bine meritată, a fost invocată binecuvântarea lui Dumnezeu pentru noul an academic, asupra studenților prezenți. La începutul Liturghiei, PS Aurel Percă i-a întâmpinat pe toți cei prezenți cu multă bucurie și a transmis salutul PS Petru Gherghel. Cântarea liturgică a fost animată de corul de tineri al catedralei, "Juvenes Ecclesiae".

Cuvântul de învățătură a fost ținut de pr. Iosif Antili, care a scos în evidență patru lucruri importante: identitatea noastră de catolici, șansa de a studia, dorința de a ajunge adevărați oameni și posibilitatea de a schimba ceva în această lume. Părintele a încheiat acest cuvânt de învățătură cu un gând a cardinalului John Henry Newman spunând: "Dumnezeu m-a creat să împlinesc pentru el o anumită slujire, el mi-a încredințat o lucrare și mi-a încredințat-o mie nu altcuiva, eu am o misiune". Părintele Iosif i-a îndemnat prin aceste cuvinte pe studenți să descopere ce misiune a pregătit Dumnezeu pentru fiecare dintre ei, iar această poate fi aflată doar atunci când intrăm în dialog cu Dumnezeu în fiecare zi, prin rugăciune. Părintele le-a reamintit tinerilor că nu trebuie să devină o copie a cuiva, ci fiecare dintre ei să lucreze la ediția sa proprie.

La finalul sfintei Liturghii, PS Aurel Percă, adresându-se tinerilor studenți, le spunea că rugăciunea este puterea omului și slăbiciunea lui Dumnezeu, pentru că atunci când ne rugăm suntem tari, iar Dumnezeu își înmoaie inima pentru a veni în ajutorul nostru. Îndemnul Preasfințitului a fost ca acest gând să îi însoțească pe tinerii prezenți pe tot parcursul acestui an.

Gabriel Iulian Cocianga

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 16 octombrie: Iași: Deschiderea anului universitar 2016-2017


 

lecturi: 6.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat