Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iugani: Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice

Ca în fiecare an, și anul acesta am răspuns cu bucurie și promptitudine la marcare acestei sărbători atât de însemnată pentru comunitatea din Iugani: Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, 1 octombrie 2016.

Personalul Centrului de Îngrijire la Domiciu Iugani, program al Centrului Diecezan Caritas Iași, în colaborare cu Parohia Romano-Catolică "Sfânta Fecioară Maria, Regină" au reușit să aducă un mare zâmbet pe chipul bătrâneilor noștri dragi.

"Unii oameni, indiferent cât de mult îmbătrânesc, nu-și pierd niciodată frumusețea, ci doar și-o mută de pe fețe în inimile lor" (Martin Buxbaum).

În cadrul evenimentului a avut loc o sfântă Liturghie pentru toate persoanele vârstnice din comunitate, numărul acestora fiind însemnat. Sfânta Liturghie a fost celebrată de pr. Eusebiu Tulbure, vicar, și concelebrată de pr. pensionar Anton Dancă. La predică pr. Anton ne-a amintit de importanța spirituală pe care bătrânii o reprezintă, respectiv prezența lor zilnică la biserică, rugăciunile pe care le invocă, un model pentru cei tineri. La sfârșitul Liturghiei părintele Marcel, parohul, a adresat mulțumiri și urări de bine pentru toți cei prezenți, fiind intonat cu multă bucurie și celebrul "La mulți ani"! Pe lângă bucuria sufletească pe care au primit-o, bătrâneii au fost îndulciți cu plăcinte și ciocolate.

Persoanele vârstnice care, din cauza stării de sănătate și a anilor ce s-au adunat nu au putut participa la Liturghie, au fost vizitați la domiciliu pentru a primi urările noastre și un pachețel de alimente din partea unor persoane binevoitoare.

O mulțumire specială aducem părintelui paroh Marcel Blaj, pentru tot sprijinul acordat, și, de asemenea, binefăcătorilor care ne-au sprijinit prin darurile oferite!

Pentru majoritatea dintre noi, aceste momente sunt prielnice de a ne arăta recunoștința, respectul și admirația pentru cei în vârstă, de a le arăta cât de activi sunt pentru viața de zi cu zi chiar dacă vârsta lor exprimă mulți ani grei și multă trudă.

Daniela Frențoaia

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 1 octombrie: Iugani: Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice


 

lecturi: 11.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat