Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Luizi-Călugăra: Profesiune solemnă

Duminică, 18 septembrie 2016, în cadrul unei sfinte Liturghii, a avut loc la Luizi-Călugăra profesiunea solemnă a sfaturilor evanghelice a tânărului Celestin Mate din această parohie în rândul Congregației "Fiii Iubirii Milostive".

Celebrarea a fost una specială și datorită faptului că însuși episcopul diecezei noastre, ES Petru Gherghel, a prezidat această sărbătoare.

Însoțit din casa parohială de un număr frumos de preoți concelebranți, de ceilalți preoți ai Congregației "Fiii Iubirii Milostive", de părintele Aurelio Perez, superior general al congregației, cu o voință decisă, tânărul Celestin a pășit în casa Domnului pentru a se consacra pe tot restul vieții Domnului în cadrul acestei familii călugărești.

Cuvântul de învățătură al omiliei, rostit de pr. Fernando, a putut evidenția importanța consacrării religioase, proiectul personal al lui Dumnezeu cu Celestin încă din trecut, acum în prezent, dar și viitorul ce este tot în mâinile sale, prin viața și consacrarea sa.

Celebrarea a continuat cu întrebările adresate candidatului din partea Preasfințitului, Litania Tuturor Sfinților și Rugăciunea de consacrare, depunerea voturilor în mâinile pr. Aurelio Perez, semnătura candidatului și a celor doi martori pe altarul de jertfă și felicitările acestui moment deosebit.

Întreaga celebrare a fost una specială și pentru ES Petru Gherghel, mai ales că a putut relata la sfârșitul ei faptul că a avut bucuria de a vizita de curând locurile unde Maica Speranța a înființat Congregația "Fiii Iubirii Milostive" și unde a promovat această operă la Collevalenza.

La sfârșitul sfintei Liturghii, neo-profesul, Celestin Mate, a mulțumit tuturor celor prezenți pentru acest moment special al vieții sale și susținerea acordată în procesul formativ și această celebrare. Îl felicităm din partea comunității locale de unde este originar și îi dorim ca această consacrare să o împlinească în modul cel mai perfect în viața sa și în via Domnului!

Pr. Marius-Cătălin Alistar

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 18 septembrie: Luizi-Călugăra: Profesiune solemnă


 

lecturi: 16.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat