Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Morano Calabro (Italia): Profesiunea simplă a trei frați capucini români

Ziua de 17 septembrie 2016, sărbătoarea stigmatelor Sfântului Francisc, a fost o zi importantă pentru CIFIS (Colaborarea Interprovincială de Formare din Italia Sud-peninsulară) și, în chip deosebit, o zi specială pentru Custodia Fraților Capucini din România, întrucât 12 tineri novici, din diferite părți ale Italiei de sud și din alte circumscripții capucine internaționale, printre care și frații capucini Alois Bulai, Alexandru Gabriel Călărașu și Iosif Valentin David din România, la sfârșitul anului de probă, au emis profesiunea simplă. Au promis Domnului să trăiască timp de un an sfaturile evanghelice de ascultare, sărăcie și castitate, după exemplul sfântului Francisc de Assisi.

Sfânta Liturghie a profesiunii a fost prezidată de părintele Giovanni Battista Urso, ministru provincial al Provinciei Fraților Capucini din Calabria, înconjurat de reprezentanții celorlalte circumscripții ale CIFIS. Părintele Lucian Iosif Dumea, în mulțumirile pe care le-a exprimat la sfârșitul sfintei Liturghii din partea CIFIS, și-a manifestat bucuria acestei colaborări, mulțumind bunului Dumnezeu pentru frații Alois Bulai, Alexandru Gabriel Călărașu și Iosif Valentin David, care au răspuns pozitiv Domnului din partea Custodiei din România.

O mulțime numeroasă de frați i-au înconjurat cu bucurie pe frații neoprofeși, însoțindu-i prin cântecele și rugăciunile lor. La această bucurie s-a alăturat și salutul sfântului părinte, papa Francisc, împărțind binecuvântarea sa fraților care au făcut acest pas al consacrării lui Dumnezeu și tuturor celor prezenți.

Un număr foarte mare de credincioși, rude, prieteni și cunoscuți au luat parte la sărbătoarea profesiunii și au privit cu bucurie mărturia fraților neoprofeși și a celorlalți frați.

Sărbătoarea a continuat cu o agapă frățească. Gazdele, credincioșii din Morano Calabro, și-au arătat dragostea și generozitatea ce o au față de frații capucini, oferind multe bucate alese pentru oaspeții ajunși din multe zone ale Italiei dar și de peste hotare. Dumnezeu să-i binecuvânteze și să-i răsplătească cu harurile sale.

Aceeași binecuvântare o invocăm și asupra Ordinului Capucin și a Custodiei noastre, ca să fie întotdeauna la înălțimea chemării ei și în împlinirea voinței lui Dumnezeu, căruia îi mulțumim din toate puterile pentru toate harurile și binecuvântările cu care a înzestrat Custodia Fraților Capucini din România.

Fr. Albert Goșman, OFMCap.

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 17 septembrie: Morano Calabro (Italia): Profesiunea simplă a trei frați capucini români


 

lecturi: 18.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat