Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Campus la Pârâul Rece pentru tineri din Parohia "Sfântul Nicolae" din Bacău

În perioada 5-9 septembrie 2016, mai mulți tineri din Parohia "Sfântul Nicolae" din Bacău au luat parte la o săptămână de liniște la Pârâul Rece, în județul Brașov, alături de părintele Dominic Ciobanu, care s-a ocupat de tineri în acest an, și de călugării franciscani care ne-au găzduit în aceste cinci zile minunate.

Tinerii au avut parte de multe peripeții, de la urcat în fiecare zi 1 km până la a merge pe jos 20 km.

Prima zi, care a fost mai mult de acomodare, a început cu Liturghia din biserica "Sfântul Nicolae", a continuat cu un drum lung plin de momente amuzante și s-a încheiat cu jocuri și voie bună. A doua zi, ne-am trezit dis-de-dimineață cu sufletul curat, deoarece principala condiție pentru a putea participa la acest campus a fost aceea de a-l trăi cu inima curată. După ce am participat la sfânta Liturghie am plecat spre Cheile Râșnoavei. Primul impact cu muntele a fost unul frumos, cu peisaje minunate, dar pe parcurs s-a dovedit că 20 de km nu se parcurg așa ușor, însă împreună totul este posibil.

Ziua a treia a avut ca scop descoperirea frumuseții orașului Brașov, respectiv a centrului vechi și a Bisericii Negre. Brașovul s-a dovedit a fi o comoară a țării.

În penultima zi, am avut din nou de parcurs o drumeție spre cabana Curmătura situată la altitudinea de 1470 m. Trecând prin Cheile Zărneștiului am cunoscut alte frumuseți ale zonei ce ne-au lăsat cu gura căscată. Ajunși înapoi la mănăstirea Sfânta Treime, unde am fost cazați, nu ne-am lăsat răpuși de oboseală și am participat la un impresionant foc de tabără ce a fost însoțit de vocile tinerilor.

Au fost zile speciale deoarece am avut timp să ne cunoaștem mai bine, să stăm împreună mai mult timp, să ne rugăm și să-l preamărim pe Dumnezeu. Drumul spre Bacău a fost unul trist, deoarece nimeni nu voia să ajungă acasă.

Pe aceasta cale îi mulțumim în primul rând bunului Dumnezeu pentru vremea excelentă și pentru frumusețea creației sale. Îi mulțumim părintelui decan Isidor Dâscă pentru susținerea atât spirituală cât și materială, cât și părintelui Dominic pentru implicare și prietenie. Vă mulțumim și vă suntem recunoscători!

Roxana Hușanu și Diana Pitica

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 5-9 septembrie: Campus la Pârâul Rece pentru tineri din Parohia "Sfântul Nicolae" din Bacău


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat