Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Următorul Congres Mondial Apostolic al Milostivirii va fi la Manila, în Filipine

Anul Jubiliar al Milostivirii a cunoscut și cunoaște încă multe evenimente și inițiative menite să ajute viața Bisericii și a fiecărui creștin în parte în cunoașterea iubirii și milostivirii divine, precum și a lucrării minunate a lui Dumnezeu în istoria omenirii prin intermediul Bisericii.

Aceste evenimente se desfășoară la nivelul Bisericii Universale, la nivel continental sau în regiuni ecleziastice, precum și la nivelul național și local. Anul în curs a oferit și Bisericii noastre locale posibilitatea desfășurării mai multor evenimente de acest gen, evenimente și cu participare națională. Amintim evenimentul din perioada 9-10 iunie 2016 când s-a desfășurat, la catedrala din Iași, Congresul Milostivirii Divine, congres care se încadrează în șirul de congrese care se desfășoară începând din 2008, de la primul Congres Apostolic Mondial (Roma - Italia), căruia în timp i s-au adăugat nenumărate alte întâlniri cu caracter continental, regional sau local. În decursul anilor au mai avut loc alte două congrese mondiale, în 2011 la Cracovia - Lagiewniki (Polonia) și Bogota (Columbia) în 2014.

Lucrările următorului Congres Apostolic Mondial al Milostivirii, al patrulea de a acest fel, va avea loc la Manila, în Filipine, între 16 și 20 ianuarie 2017, unde sunt așteptați reprezentanți din toate continentele și din diferitele țări unde este prezent cultul milostivirii.

De specificat că este foarte important ca cei care sunt interesați să participe la acest eveniment să facă deja demersurile necesare pentru a evita eventualele întârzieri din cauza documentației aferente congresului și deplasării în Filipine.

Începerea demersurilor pentru înscriere trebuie să se efectueze până la 30 octombrie 2016, iar data limită a definitivării etapelor de înscriere este 30 noiembrie 2016.

Pentru detalii puteți accesa următoarele site-uri:

- www.wacom2017.org/Schedule-and-Registration-for-WACOM-IV-Manila-2017-January-1861.html

- www.wacom4.com

- travelrepubliq.com/wacom.html

Pr. Iosif Iacob

* * *

În următoarele rânduri prezentăm traducerea textului prin care organizatorii evenimentului invită și își manifestă dorința de a avea participanți și din Romania, oferind detalii cu privire la modalitățile de participare la acest eveniment precum și adrese și persoane de contact.

Dragi responsabili diecezani,

Bună ziua!

În perioada 16-20 ianuarie 2017, țara noastră, Filipine, va găzdui cel de-al patrulea Congres Apostolic al Milostivirii (WACOM) cu tema "Comuniune în milostivire, misiune pentru milostivire".

În acest sens, Secretariatul Național al WACOM se așteaptă ca, pe parcursul celor cinci zile ale congresului, să participe aproximativ 5000 de delegați și cinstitori ai milostivirii divine din țară și din lumea întreagă.

Pentru a veni în sprijinul cazării, al transportului și al altor cerințe ale participanților, a fost acreditat un consorțiu de nouă agenții de voiaj în scopul deservirii acestor necesități. Oferta de servicii se achiziționează într-o singură rată și într-un singur pachet pentru fiecare delegat străin. Pot fi, de asemenea, stabilite și pre sau post-aranjamente pentru excursii opționale, la cerere.

TRAVEL REPUBLIQ CO este una dintre cele nouă agenții de turism acreditate pentru a gestiona necesitățile de călătorie (cazare, transport și alte servicii de turism) ale delegaților străini.

Pentru întrebări suplimentare, nu ezitați să ne contactați.

Fie ca iubirea milostivă și îndurarea lui Dumnezeu să se reverse asupra noastră!

Toate cele bune,

Eileen Jacinto
Manager TRAVEL REPUBLIQ CO.

TRAVEL REPUBLIQ CO. are următoarele date de contact: Amelie Hotel Manila, 1667 J. Bocobo St., (Pedro Gil St. Side) Malate Manila, Philippines 1004; telefax: +63(02)8757888, loc. 7105; 24 hrs hotline: +63(02)5040858; smart/viber/whatsapp: +63/9185593330; globe: +63/9153983330 / +63/917 7703330; sun: +63/9334010701; email: info@travelrepubliq.com, travelrepubliq@gmail.com, travelrepubliq1@gmail.com, travelrepubliq@yahoo.com; YM: travelrepubliq; SKYPE: travel.republiq; LINE: jacinto.eileen; www.travelrepubliq.com (servicii: transport zilnic, asistență viză, asigurare de călătorie, pachete tur golf, abonament de călătorie, însoțitori/ghizi pentru excursii, activități în echipă). Noi preluăm "grijile" călătoriei dumneavoastră.

Trimis de Congresul Apostolic al Milostivirii prin site-ul World Apostolic Congress on Mercy (www.wacom2017.org)


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat