Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Onești: Deschiderea anului școlar 2016-2017 la Liceul Teologic "Fericitul Ieremia"

Emoții, bucurie, povești, îmbrățișări, sunt doar câteva din cuvintele care au caracterizat ziua de 12 septembrie 2016, ziua deschiderii anului școlar 2016-2017 la Liceul Teologic "Fericitul Ieremia" din Onești.

A mai trecut o vară și a venit iarăși vremea numărării bobocilor. Și i-am numărat: 55. Toți frumoși, dornici să înceapă o nouă etapă a vieții lor, care să îi conducă cu pași mărunți dar siguri către maturitate.

Această zi deosebită a început cu momentul (re)întâlnirii cu colegii și profesorii diriginți, pentru a continua cu celebrarea sfintei liturghii în jurul fratelui Ieremia, patronul liceului nostru, care veghează necontenit la bunul mers al activității școlare.

Sfânta Liturghie a fost celebrată de pr. custode, Lucian Iosif Dumea, însoțit de pr. prof. Cristinel Ghiurca - directorul liceului, pr. prof. Daniel Cosmin Constantin - consilier educativ, și pr. Irimia Bejan, neobosit prieten al școlii noastre.

În cuvântul său de învățătură, pr. Lucian i-a îndemnat atât pe profesori cât și pe elevi să îi mulțumească lui Dumnezeu pentru tot binele pe care el ni-l oferă în fiecare zi a vieții noastre, dar și să îi încredințeze lui și Măicuței cerești întreaga activitate, convinși de ajutorul necontenit pe care ea îl oferă celor care i-l cer.

La sfârșitul celebrării pr. Cristinel i-a mulțumit pentru prezență părintelui custode, după care i-a dat cuvântul domnului Vaslie Mironescu, agent șef principal de poliție, care a transmis elevilor și profesorilor mesajul superiorilor săi pentru deschiderea noului an școlar, precum și disponibilitatea de a ajuta ori de câte ori situația o cere.

De asemenea, am avut și bucuria de a revedea câțiva absolvenți ai liceului nostru, dornici să revadă locuri și persoane dragi, rămase în inima lor.

Dumnezeu să privească la această operă pe care a început-o în școala noastră și, prin mijlocirea fericitului Ieremia, să binecuvânteze întreaga activitate educativă.

Preluare www.liceulteologicfericitulieremia.ro

* * *

Mai multe fotografii de la acest eveniment au fost publicate pe site-ul www.liceulteologicfericitulieremia.ro


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat