Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Huși: Misiuni populare și hramul comunității

Comunitatea "Nașterea Sfintei Fecioare Maria" din Huși-Corni a trăit moment de har în perioada 6-8 septembrie 2016 când au avut loc misiuni populare, predicator fiind pr. Ioan Balan, profesor formator la Seminarul liceal "Sfântul Iosif" din Bacău.

Tema centrală a predicilor de misiune a fost: "Milostivirea - fereastră spre viitor și reflector al prezentului", parcurgând cu toții Anul milostivirii proclamat de Sfântul Părinte papa Francisc la 8 decembrie 2015.

Părintele predicator a prezentat milostivirea lui Dumnezeu ca o inimă cu multe calități printre care:

- o inimă care ne caută, ne caută când noi ne ascundem de privirea atotcuprinzătoare a lui Dumnezeu, ne caută când suntem atinși de păcat, ne caută în deznădejdile noastre; el ne caută să ne dăruiască acea pace care îndepărtează toate neliniștile sufletului nostru încărcat de poverile acestei lumi; ne caută până vom spune cu sfântul Augustin: "Neliniștită este inima mea până nu se va odihni în tine";

- o inimă care vorbește, vorbește celui care face tăcere în sufletul său, iar Tatăl va locui în acel suflet cu toate darurile sale pe care le va revărsa din belșug;

- o inimă care nu ne uită, ne veghează în fiecare moment, chiar și atunci când noi uităm de el rătăcind calea adevărată; ne trimite mesageri ai Cuvântului divin, ne trimite persoane cu har care să ne arate fața Tatălui milostiv și a ne întoarce;

- o inimă care ne veghează în suferință, o suferință pe care fiul a experimentat-o și a transformat-o în cel mai puternic mijloc de a ne sfinți și a dobândi paradisul ceresc;

- o inimă care începe să bată în familie; aici găsim prima pulsare de viață pe acest pământ, dar și inima ce pulsează viață întru credință prin botez ca fii ai cerului.

Liturghia hramului "Nașterea Sfintei fecioare Maria" a avut ca temă: Maria - mama milostivă fiind mama tuturor celor ce trăiesc pe acest pământ cu speranța mântuirii prin Fiul său. Părintele ne-a îndemnat să trăim precum Maria care este mama rugăciunii, este mama atentă la nevoile aproapelui, este mama ce dăruiește forță dar și mângâieri în încercări de tot felul, arătând că prin Maria ajungem la Fiul său care ne acordă iertarea și descoperim îndurarea divină.

Mulțumim lui Dumnezeu pentru aceste zile, mulțumim părintelui Balan pentru calitățile sale literare puse în valoare de cuvintele frumoase din predicile oferite și-l asigurăm că ne vom ruga pentru el, pentru activitatea pe care o desfășoară cu adolescenții și tinerii de azi; multă sănătate și har în pastorație!

Prof. Cipriana Bulai

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 6-8 septembrie: Huși: Misiuni populare și hramul comunității.

* * *

Huși-Corni: Sfințirea bisericii "Nașterea Sfintei Fecioare Maria" (cu album foto)


 

lecturi: 26.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat