Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Oituz: Sfințirea Centrului Educațional Kolping

"În aceste vremuri tulburi noi construim o casă a păcii", spunea Adolph Kolping, fondatorul nostru, în anul 1848. Sâmbătă, 3 septembrie 2016 în comunitatea din Oituz a fost o zi de bucurie și speranță. Organizația Kolping România a finalizat construirea Centrului Educațional dedicat copiilor si tinerilor din Oituz. La ceremoniile de sfințire și deschidere au fost prezenți: Monseniorul Benone Farcaș, rectorul Seminarului din Iași, împreună cu pr. Istvan Godri, praeses Kolping România, familia Regina și Johannes Schmitt din Germania, donatorii principali ai proiectului, alți donatori din Germania și Elveția, Daniela Bărbulescu, președinta Kolping România, preoți din comunitățile Bârlad, Ploscuțeni și Onești, oficialități locale, alți invitați.

Ceremoniile au început la ora 18.00 cu celebrarea unei sfinte Liturghii de mulțumire în biserica "Sfânta Treime" din localitate. După sfânta Liturghie, s-a pornit spre Casa Kolping unde, odată ajunși, s-a tăiat panglica, iar Monseniorul Benone Farcaș a sfințit noua casă.

Construirea Centrului Educațional din Oituz a început în luna septembrie a anului 2014 când au avut loc primele contacte și discuții între reprezentanți din partea Kolping România și familia Schmitt, întâlnire care a condus la decizia de a sprijini construirea acestui centru care să fie o șansă la educație și protecție socială pentru copiii proveniți din familii defavorizate, grupuri vulnerabile, dar și sprijinirea acțiunilor de voluntariat organizate de către tinerii din Oituz. În luna ianuarie, 2015 Kolping România a achiziționat un teren în apropierea școlii din localitate, iar apoi au început lucrările de construire a noii clădiri. Centrul a fost realizat și din fondurile Kolping România cu sprijinul mai multor familii Kolping din Germania, Elveția, Luxemburg, dar și Organizația Renovabis care au contribuit cu bani la lucrările de construire.

Centrul Educațional din Oituz dispune de trei săli de curs multifuncționale având pereții despărțitori mobili ce vor putea sprijini flexibilitatea și dinamica activităților, o bucătărie unde se va putea găti masa pentru copii, dar și cinci camere la etaj, care vor putea fi oferite pentru cazări ale grupurilor din alte localități, care vor dori să desfășoare aici activități extrașcolare.

Corneliu Bulai

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 3 septembrie: Oituz: Sfințirea Centrului Educațional Kolping


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat