Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Tema pentru Ziua Mondială a Comunicațiilor Sociale 2017

Aceasta este tema pe care Sfântul Părinte Francisc a ales-o pentru a 51-a Zi Mondială a Comunicațiilor Sociale, care se celebrează în anul 2017: "Nu te teme, căci eu sunt cu tine" (Is 43,5). A comunica speranță și încredere în timpul nostru.

* * *

Comunicat al Secretariatului pentru Comunicare (29 septembrie 2016)

"Nu te teme, căci eu sunt cu tine" (Is 43,5). A comunica speranță și încredere în timpul nostru

A anestezia conștiința sau a se lăsa cuprins de disperare sunt două boli posibile la care poate conduce actualul sistem comunicativ.

Este posibil ca să se cauterizeze conștiința, așa cum amintește papa Francisc în Laudato si', din cauza faptului că adesea profesioniști, comentatori și mijloace de comunicare acționând în zone urbane distante de locurile sărăciei și ale nevoilor, trăiesc o distanță fizică ce conduce adesea la ignorarea complexității dramelor bărbaților și femeilor.

În schimb este posibilă disperarea, când comunicarea este emfatizată și spectacularizată, devenind uneori adevărată strategie de construcție de pericole apropiate și frici amenințătoare.

Dar în mijlocul acestui zgomot asurzitor se aude o șoaptă: "Nu te teme, căci eu sunt cu tine". În Fiul său, Dumnezeu s-a făcut solidar cu orice situație umană și a revelat că nu suntem singuri, pentru că avem un Tată care nu-i uită pe fiii săi. Cine trăiește unit cu Cristos, descoperă că și întunericul și moartea devin, pentru oricine vrea asta, loc de comuniune cu Lumina și Viața. În orice eveniment încearcă să descopere ce se întâmplă între Dumnezeu și omenire, pentru a recunoaște cum el însuși, prin scenariul dramatic din această lume, scrie istoria mântuirii. Noi, creștinii, avem o "veste bună" de relatat, deoarece contemplăm încrezători orizontul împărăției. Tema următoarei Zile Mondiale a Comunicațiilor Sociale este o invitație de a povesti istoria lumii și istoriile bărbaților și femeilor, după logica "veștii bune" care amintește că Dumnezeu nu renunță niciodată să fie Tată, în nicio situație și față de fiecare om. Să învățăm să comunicăm încredere și speranță pentru istorie.

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 5.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat