Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Rădăuți: Bucurie pe terenul de sport la Centrul "Maria Ward"

În după-amiaza zilei de luni, 26 septembrie 2016, la Centrul "Maria Ward" din Rădăuți, copii, părinți, prieteni colaboratori și autorități, am celebrat împreună inaugurarea terenului de sport, un spațiu mult așteptat de cei mici.

Acum doi ani, noul Centru "Maria Ward" a fost construit pe fostul teren de sport al vechiului centru. Dar pentru nevoia joacă a copiilor trebuia un spațiu mult mai larg. Astfel am fost nevoiți ca, pe locul fostului centru, să construim acest teren de sport.

În primăvara anului acesta am reușit să demarăm proiectul. Atunci am fost nevoiți să dărâmăm centrul vechi și anexele, lucru pe care l-am reușit doar într-o săptămână, cu ajutorul unui grup de voluntari. Toate aceste materiale au fost donate către două familii din Frătăuții Vechi, cărora tocmai le arsese casa.

În două luni jumătate am reușit să construim o mare bucurie a copiilor - terenul de sport. Pe lângă acesta era nevoie de anexe și beci pentru depozitarea tuturor celora necesare centrului, obiective care au fost toate realizate. Nu am fi reușit să adunăm fondurile necesare, dacă sponsorii noștri, Air France, L'Ecole de Provence, Asociația Graines de Joie și firma Holzindustrie Schweighofer nu ar fi crezut în misiunea noastră de ajuta acești copii aflați în dificultate.

Pentru noi este o minune că acest proiect s-a realizat atât de repede - aceasta datorită oamenilor cu inimă generoasă care au înțeles că a ajuta un copil înseamnă a-i da o speranță să aibă un viitor mai bun.

Evenimentul de luni a cuprins momentul de tăiere a panglicii, binecuvântarea ținută de părintele paroh Aurel Iștoc, cuvântările coordonatoarelor centrului și ale celora care au sprijinit proiectul și un scurt program artistic oferit de copii.

Mulțumim tuturor celor prezenți pentru că au fost părtași la bucuria noastră!

*

Despre Centrul "Maria Ward"

La Centrul "Maria Ward", sub coordonarea surorilor din Congregatio Jesu, a personalului angajat specializat cărora li se alătură elevi și profesori voluntari, se oferă ajutor pentru aproape 50 de copii din municipiul Rădăuți. Cei mici beneficiază de ajutor la efectuarea temelor și a sarcinilor școlare, rechizite și activități cultural-educative; un supliment alimentar zilnic și ocazional un pachet alimentar pentru familie; educație igienico-sanitară și materiale de igienă personală; asistență medicală și suport financiar pentru achiziționarea tratamentului medical; orientare profesională și asistență socială acordată familiilor lor; programe cultural-educative și activități de formare civică cu caracter ecologic; logoterapie, terapie și consiliere socială.

Sr. Felicitas Butacu CJ

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 26 septembrie: Rădăuți: Bucurie pe terenul de sport la Centrul "Maria Ward"


 

lecturi: 6.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat