Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Oradea: Au început lucrările sesiunii de toamnă a Conferinței Episcopilor Catolici din România

Lucrările sesiunii de toamnă a Conferinței Episcopilor Catolici din România au început la Oradea luni, 26 septembrie 2016, la ora 17.00. Gazda lucrărilor de această dată este Episcopia Romano-Catolică de Oradea.

Excelența Sa Böcskei László, episcopul latin de Oradea, în calitate de organizator, a adresat celor șaisprezece episcopi prezenți mesajul de bun venit, a prezentat programul celor trei zile de lucrări, după care Excelența Sa dr. Ioan Robu, arhiepiscop mitropolit de București și vicepreședinte CER, i-a invitat pe membrii conferinței să înceapă lucrările aflate pe ordinea de zi. La deschiderea lucrărilor a participat și Excelența Sa Miguel Maury Buendia, nunțiu apostolic la București.

La inițiativa papei Francisc, Biserica Catolică celebrează în acest timp "Anul Divinei Milostiviri". Și programul Conferinței Episcopilor reunite la Oradea urmează acest parcurs. Astfel, ca exprimare a milostivirii sufletești, la finalul primei sesiuni, ierarhii catolici din România s-au deplasat la catedrala episcopală romano-catolică din Oradea, unde la ora 18.30, după ce au pășit pragul sfintei porți, s-au rugat împreună cu credincioșii orădeni și preoții diecezei, sosiți special pentru această ocazie, la mormântul episcopului Tempfli József.

Lucrările vor continua în același spirit pe parcursul zilelor de marți și miercuri, în program fiind prevăzute și alte activități cu caracter pastoral. Astfel marți, 27 septembrie 2016, la ora 15.30, ca semn al milostivirii trupești, episcopii vor vizita centrul Caritas și căminul de bătrâni "Sfânta Elisabeta", unde se vor întâlni cu persoanele vârstnice din acest cămin și personalul deservent. La ora 16.30 va urma o vizită în cetatea Oradea, unde se vor reculege la vestigiile vechii catedrale episcopale din Oradea și vor participa la vernisarea unei expoziții organizate de Episcopia Romano-Catolică, respectiv Muzeul Cetății și al orașului Oradea. Expoziția a luat naștere sub genericul "Moștenirea a 900 de ani - capitole din istoria Episcopiei Romano-Catolice de Oradea". Începând cu ora 18.30, toți membrii CER, împreună cu nunțiul apostolic și preoții prezenți vor celebra o Liturghie solemnă în biserica din Cetate, acest moment fiind unul de excepție în viața Episcopiei Romano-Catolice de Oradea.

Serviciul de presă
al Episcopiei Romano-Catolice de Oradea


 

lecturi: 9.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat