Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Târgu Trotuș: Misiuni populare

Aniversarea a 128 de ani de la inaugurarea statuii Madonei de Lourdes în comunitatea noastră a fost marcată prin desfășurarea a trei zile de misiuni populare, între 23 și 25 septembrie 2016. Credincioșii din Parohia Romano-Catolică "Trupul și Sângele Domnului" din Târgu Trotuș au putut beneficia de zile de har, având în suflet o dorință arzândă de a cunoaște, aprofunda și trăi milostivirea lui Dumnezeu.

Fiind în Anul Milostivirii, cât și în pragul unei sărbători mariane, părintele predicator Eugen Blăjuț jr. a evidențiat importanța sfintei Fecioare Maria în drumul nostru spre mântuire. Acesta ne-a îndrumat să o considerăm pe Maria Regina Milostivirii, mama noastră care ne iubește pe toți, atât pe cei credincioși, dar mai ales pe păcătoși. Prin exemplele amintite, părintele a accentuat grija Mariei față de noi, dar și cât de important este să ne încredințăm dânsei în fiecare zi.

Adorația euharistică din a doua zi de misiuni ne-a ajutat să reflectăm asupra vieților noastre, asupra modului în care putem imita exemplele sfinților care au avut o dragoste deosebită pentru sfânta Fecioară, dar și la persoanele care s-au convertit datorită Mariei.

În ultima zi de misiuni am avut ocazia de a o slăvi într-un mod special pe sfânta Fecioară Maria prin intermediul unei procesiuni în sat, moment în care glasurile noastre au înălțat cântări pentru ea. Totodată, sufletele răposate din cimitir au fost vizitate de aceasta, credincioșii înălțând o rugăciune și pentru ele. Totul s-a încheiat cu binecuvântarea părintelui și rugăciunea pentru dobândirea indulgenței plenare.

La sfârșitul zilelor de misiuni, părintele paroh Benone Solomon a mulțumit în numele întregii comunități părintelui predicator pentru prezența sa și cuvintele edificatoarea, preoților vicari din parohie care au stat la dispoziție la Spovadă, tuturor celor care s-au implicat în organizarea acestor zile de har, cât și tuturor credincioșilor care au răspuns afirmativ la chemarea milostivă a lui Dumnezeu.

Toți am plecat la casele noastre cu îndemnul final al părintelui ca, ori de câte ori vom avea nevoie de ajutor, să apelăm la sfânta Fecioară Maria, deoarece ea este mama noastră care ne iubește și ne vrea binele.

Bianca Socaci

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 23-25 septembrie: Târgu Trotuș: Misiuni populare.


 

lecturi: 22.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat