Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Traian: Exerciții spirituale pentru familii

În perioada 19-21 august 2016, la Casa "Gaudium et spes", din Traian (Neamț), au avut loc exerciții spirituale pentru familii. Predicator a fost pr. Felician Tiba, slujitor la Oficiul pentru Pastorația Familiei. Tema a fost una sugestivă: "Mergi și fă și tu la fel!" și a avut ca moto: "A fi sfinți fiind fericiți, iată care este adevărata motivație a existenței familiei".

Au participat mai multe familii din dieceză, familii care, pe lângă faptul că și-au dorit o perioadă de odihnă, și-au oferit un timp și pentru a sta cu Dumnezeu.

Fericirea în familie este o stare la care se ajunge cu mult efort, iar pentru aceasta, soții trebuie să lucreze întreaga viață. Nu există rețete prefabricate de fericire, după cum nu există fericire prefabricată. La fericire se ajunge prin iubire, iar iubirea nu "arde" nicio etapă a vieții. E nevoie ca soții să se angajeze cât mai serios și cât mai matur în căutarea fericirii prin iubire reciprocă.

Exercițiile spirituale s-au deschis vineri seara, cu prezentarea temei și cunoașterea participanților. Ziua de sâmbătă a fost dedicată în întregime prezentării meditațiilor și reflecției personale.

Prima meditație a avut ca temă "Doamne, acesta sunt!" și s-a inspirat din parabola Tatălui milostiv, iar a doua, de după amiază, a avut ca temă "Doamne, iartă-mă că îndrăznesc!" și s-a inspirat din parabola Samariteanului milostiv.

Sâmbătă seara, toți participanții la exercițiile spirituale s-au deplasat în biserica parohială din Traian, unde am participat la Liturghie și am ascultat predica de misiuni prezentată de către pr. Marius Taloș. După Liturghie, pr. Felician Tiba a făcut o cateheză specială cu tema: "Splendoarea familiei".

Duminică dimineața, după ce ne-am rugat și am luat micul dejun, a urmat o a treia meditație, cu titlul: "Doamne, învață-mă iertarea!" și a fost inspirată din episodul femeii prinse în adulter.

La ora 11.00 a avut loc Liturghia, după care a fost prânzul și zilele frumoase și pline de har ale exercițiilor spirituale s-au încheiat.

Rămânem cu gândul că Dumnezeu oferă frumusețile sale celor care doresc să le primească, îi mulțumim pentru că în aceste zile ne-a oferit atâtea haruri și suntem convinși că se vor mai organiza și cu alte ocazii astfel de zile speciale.

Mihaela Aiojoaie

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 19-21 august: Traian: Exerciții spirituale pentru familii


 

lecturi: 6.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat