Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Horgești: Campusul "Prinț și cerșetor"

În Parohia "Adormirea Maicii Domnului" din Horgești, în perioada 8-10 august 2016, a avut loc un campus cu tema "Prinț și cerșetor", organizat de tinerii din parohie sub coordonarea seminaristului Ovidiu Căliman.

Deși parohia a fost încărcată în luna iulie, de primiții și alte evenimente copiii simțeau totuși lipsa unui campus. De aceea, de luni, 8 august, copiii au fost anunțați că va începe campusul. Copiii nerăbdători au început să curgă grupuri, grupuri spre biserică întâmpinați fiind de tineri animatori care i-au introdus în atmosfera de bucurie și entuziasm a campusului.

Programul începea de la ora 9 cu o încălzire de două-trei bansuri, apoi adunarea pe grupe unde fiecare în prima zi și-a ales un nume și chiar un slogan pe care îl strigau din toată inima. Urma vizionarea unei părți din filmul "Prinț și cerșetor", continuând cu jocuri și discuții pe tema filmului vizionat. Programul se relua la ora 15.30 cu pregătirea unei scenete, jocuri, concursuri și multă veselie de care răsuna tot satul.

La ora 17.00 primeau o gustare și suc după setea fiecăruia, iar la ora 18.30 participau la pregătirea sfintei Liturghii pe care o animau cântând din chitară, citind lecturile și rugăciunea credincioșilor. Programul fiind atât de variat și antrenant seara și mai ales sfârșitul campusului era întâmpinat cu voci ce exprimau dezaprobarea și părerea de rău.

Campusul la care au participat 60-70 de copii catolici, dar și mulți ortodocși, s-a încheiat cu prezentarea scenetei și împărțirea premiilor.

A fost un campus cu totul reușit, mulțumiți fiind și copiii, și organizatorii.

Mulțumim Domnului pentru vremea bună și bucuria de a fi împreună, aproape de casa lui Dumnezeu. Întrebarea care le stătea tuturora pe buze era: "Pe când un nou campus?" Sperăm cât mai repede.

Pr. Emil Lucaci

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 8-10 august: Horgești: Campusul "Prinț și cerșetor"


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat