Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Campusul pentru copii "Toamna împreună"

Parohia "Sfântul Nicolae" din Bacău a organizat, în perioada 29 august - 3 septembrie 2016, a doua ediție a campusului parohial "Toamna împreună". De data aceasta sezonul de toamnă a debutat cu tema "Iosif cel milostiv - regele viselor".

Copiii s-au arătat foarte încântați de idee, participând în număr mare, îndrumați de animatori, care și ei la rândul lor au fost foarte bucuroși să ajute, coordonați fiind de pr. Paul, care s-a străduit să iasă totul bine. La fel ca și în vară, intervalul orar a fost între 9:00 și 17:00 parcurgându-se același program și activități: bansuri, teatru, jocuri, cateheză, pregătire pentru serată, rugăciune și ateliere de creație. Domnul regizor Ionică Coșa a continuat tradiția desfășurării piesei de teatru, ca în fiecare an de altfel, dând un plus de energie campusului, fapt de care copii și animatorii s-au bucurat foarte mult, contribuind la momentul zilnic de formare.

Cum în fiecare campus copii sunt împărțiți în patru echipe, și în această ediție s-a păstrat tradiția împărțirii pe grupe a căror nume au fost inspirate din piesa de teatru: "Egiptenii" (culoarea roșie), "Faraonii" (culoarea galbenă), "Beduinii" (culoarea albastră), "Păstorii" (culoarea verde). Copiii au avut prilejul să socializeze și să se distreze datorită activităților energice din fiecare zi.

În moment special la constituit drumeția pe care copii, animatorii și părintele Paul au făcut-o la Bijghir în pădure. Am avut parte de o vreme caldă lucru care ne făcut să ne simțim bine și să participăm la activități și jocuri cu multă bucurie. Jocul "Căutarea comorii" a fost în centru atenției tuturor, fiecare copil dorind să câștige pentru echipa sa mult râvnita comoară.

Momentul de încheiere al campusului a fost reprezentat printr-o mică serată, joi, în care fiecare grupă a prezentat un moment artistic de la cel mai mic la cel mai mare, prezentându-le părinților, rudelor și spectatorilor truda lor din cele patru zile. Cu părere de rău că s-a terminat, dar cu bucurie că va începe școala, copiii au afirmat cu entuziasm la sfârșit: "Ne vedem în următorul anotimp!"

Isabela Stan

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 29 august - 3 septembrie: Bacău: Campusul pentru copii "Toamna împreună"


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat