Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Arini: Campus despre milostivire

"Fiți milostivi precum Tatăl" a fost motoul care a deschis ediția a 12-a a campusului din Arini, desfășurat între 22 și 28 august 2016.

La fel ca în fiecare an, copiii s-au adunat într-un număr mare, entuziasmați și pregătiți pentru o săptămână atât distractivă cât și educativ-spirituală.

Pentru buna desfășurare a campusului, 19 tineri din Arini cât și preotul Anton Robu (Antonio), care activează în Italia, s-au alăturat părintelui paroh Emanuel Lucaci, surorilor Narcisa și Antonia de la Congregatio Jesu din București, împreună constituind grupul animatorilor.

Având în vedere că milostivirea este cuvântul de ordine pe care Sfântul Părinte papa Francisc l-a ales pentru acest an liturgic, tematica acestei ediții a campusului a fost tocmai milostivirea. Pentru a prezenta această virtute, animatorii au dramatizat în fiecare zi mai multe parabole, precum Fiul risipitor, bunul samaritean, oaia rătăcită, prin care au încercat să scoată în evidență semnificația milostivirii, îndemnându-i astfel să urmeze și ei calea oamenilor milostivi din aceste povestiri.

Fiecare zi a început cu o sesiune de bansuri pentru înviorare, acestea fiind una dintre activitățile preferate ale copiilor. Aceasta era urmată de împărțirea copiilor pe clase pentru a continua activitățile cu animatorii destinați fiecărui grup. Dacă la cei mici joaca a fost în prim plan, la clasele mai mari aceasta a fost combinată cu discuții si dezbateri asupra mesajului transmis de către parabole. Fiecare zi se încheia cu participarea la sfânta Liturghie, iar pentru cei energetici, cu încă o sesiune de bansuri.

Anul acesta a constituit o mare bucurie pentru toți credincioșii din Arini faptul că s-a putut organiza focul de tabără pe cel mai înalt deal din sat, deoarece la ultimele două ediții vremea nefavorabilă a împiedicat acest lucru. Cu mic, cu mare oamenii s-au adunat pe deal unde, împreună au cântat și au dansat, uitând astfel pentru puțin timp de grijile de zi cu zi.

Pe parcursul întregii săptămâni, fiecare grup a pregătit câte un moment artistic pe care în ultima seara a campusului, l-au prezentat în fața părinților și a celor adunați pentru a-i vedea. Cu cântece, bansuri și scenete, i-au încântat pe spectatori.

Așa cu spune refrenul imnului din acest an "Îți mulțumesc, îți mulțumesc, o Domnul meu...", îi suntem și noi recunoscători Domnului pentru că ne-a ajutat pentru a încheia cu brio și această ediție a campusului.

Impresii:

"Săptămâna asta am reușit să învăț foarte multe. Mi-am dat seama că viața nu este făcută numai din ură și dușmănie. Fiind tânără trebuie să mă gândesc la viitorul meu și la viitorul celor mici. Dacă noi suntem dușmani și superiori unul altuia, copii vor crede că trebuie să facă la fel. Dumnezeu ne-a dat vârstnici să ne îndrume pe noi tinerii. Iar noi, ca tineri, trebuie să îi îndrumăm pe cei mici și să nu e credem superiori. Doar unul ne este superior nouă: Dumnezeu. Noi toți suntem egali". (Anonim)

"«Fiți milostivi precum Tatăl». Iertarea, bunătatea, dragostea, răbdarea, încrederea sunt darurile pe care le-am trăit în această săptămână împreună cu tinerii, cu ajutorul parabolelor lui Isus". (Sr. Narcisa)

"Campusul este o modalitate de comunicare prin care deprindem talente artistice, interacționăm cu oameni deosebiți, culți și suntem călăuziți spre divinitate, pășind încă de mici în sfânta Biserică, fiind îndrumați de suflete ce radiază de lumină. Ar trebui să apreciem curcubeul ce vine după furtună și să-i dăm șansa să ne coloreze viața cu o ploaie de lumină". (Teodora Maria Ruxandu)

"În această săptămână am descoperit cu adevărat ce înseamnă să ai un suflet curat în care trebuie să existe Dumnezeu. Eu având 14 ani, eram o persoană foarte rebelă, până în această săptămână minunată când l-am cunoscut pe părintele Antonio, mi-a ascultat problemele și mărturisesc că mi-a redat credința și speranța în mai bine. Mi-a plăcut foarte mult și a fost o experiență de neuitat". (Camelia Ladaru)

Emilia și Alina Gal

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 22-28 august: Arini: Campus despre milostivire


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat