Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Zile pline în Parohia Traian (Nt) în luna august

După ieșirea tinerilor de la Bogata și Slănic Moldova, în săptămâna 16-22 august 2016 a avut loc campusul parohial pentru copii. Aici s-au bucurat 7 zile la rând aproximativ 60 de copii din sat, care cu ajutorul tinerilor au descoperit treptat povestea lui Iosif, regele viselor, aceasta fiind și tema de anul acesta. Sub forma unei mici piese de teatru, prezentate pe fragmente în fiecare zi, copiilor, pe lângă acțiunea propriu-zisă, li s-au prezentat și învățăturile biblice corespunzătoare. La cateheze s-a aprofundat ceea ce era de învățat din aventura lui Iosif, vândut de frați în Egipt, unde cu răbdare deplină și încredere în Dumnezeu, a ajuns mai mare peste popor. De asemenea, nu au lipsit activități interactive, multe jocuri pe gustul tuturor, bansuri, ateliere de lucru manual (al căror rezultat a fost adus de către micii realizatori la oferirea darurilor). Fiecare zi a fost, bineînțeles, încheiată împreună cu comunitatea la sfânta Liturghie, animată de noile cântece pe care copiii au avut ocazia să le învețe.

Pe lângă campusul copiilor, între 19 și 22 august 2016, în parohie au avut loc zilele de misiuni populare, avându-l drept principal reper pe părintele predicator Marius Taloș. Acesta a avut grijă ca la fiecare sfântă Liturghie din aceste zile să ne reamintească un lucru foarte important, anume că milostivirea lui Dumnezeu Tatăl este infinită. Alte subiecte atent aprofundate au fost legate de iertare, de familie, etc. Apoi, vineri seara, conferința intitulată "Frumusețea Familiei Creștine" a doamnei Eugenia Dămătăr, cateheză tot pe tema familiei a pr. Felician Tiba, o oră de adorație condusă de grupul Mamelor Milostive din Butea, au completat tabloul misiunilor populare intitulate "Biserica, loc privilegiat al milostivirii lui Dumnezeu".

Seara de duminică, 21 august 2016, a fost una bogată de conținut din multe puncte de vedere, seară căreia părintele paroh i-a dat numele de "La Sarmale". După sfânta Liturghie, un grup de tineri din Iași, Lord's singers, a ținut un miniconcert de muzică religioasă, după care formația Etno din Săbăoani a animat seara și a menținut în priză întreaga comunitate.

Toate aceste zile au fost încununate de sărbătoarea de luni, 22 august 2016, când s-a împlinit un an de la sfințirea bisericii. Această sărbătoare s-a suprapus cu încheierea misiunilor populare și a campusului copiilor. Celebrarea solemnă a avut loc la Liturghia de la ora 11.00, care a fost prezidată în primul rând de toți preoții originari din Traian, reuniți, împreună cu câteva surori, pentru prima dată la acest frumos eveniment.

Într-adevăr, au fost zile pline, dar frumoase. Țin să adresez acum, la final, mulțumiri tuturor celor implicați în toate aceste activități, precum și neobositului părinte paroh, care și-a canalizat energia pentru a realiza toate aceste lucruri. În numele întregii comunități, îi sunt recunoscătoare pentru tot ce a făcut până acum pentru comunitatea noastră.

Bianca Dorcu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: Zile pline în Parohia Traian (Nt) în luna august


 

lecturi: 9.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat