Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Valea Mare: Profesiune perpetuă

"Te-am iubit cu o iubire veșnică" (Ier 31,3) sunt cuvintele pe care sr. Bernadeta Secaci le-a auzit în inima ei rostite de Dumnezeu pentru ea, cuvinte care au pătruns adânc în ființa ei, au modelat-o și au condus-o treptat să înțeleagă că a fost aleasă și chemată să pună la dispoziția acestei iubiri întreaga viață, oferindu-se pentru totdeauna Domnului prin profesiunea călugărească în Familia Surorilor Franciscane Misionare de Assisi.

Celebrarea profesiunii călugărești a avut loc în cadrul sfinte Liturghii, prezidată de pr. Teofil Petrișor, ministru provincial al OFMConv., în biserica parohială "Sfântul Mihail" din Valea Mare (BC), duminică, 28 august 2016.

Cu mare bucurie și recunoștință față de Domnul, mama, frații și surorile ei, credincioșii comunității parohiale în care s-a născut, dar și din comunitatea parohială în care slujește, surorile din familia religioasă, precum și prietenii ei au însoțit-o, luând parte la pecetluirea legământului ei de iubire și invocând asupra ei har și binecuvântare.

În cuvântul de la predică, pr. Bogdan Balașcă a subliniat trei aspecte care se realizează, prin consacrare, în viața celui consacrat: a răspunde chemării lui Dumnezeu permite celui consacrat să devină el însuși, să atingă în profunzime unicitatea proprie; apoi consacrarea permite o intimitate unică cu Domnul, căci ființa întreagă este legată și dăruită Mirelui divin, o intimitate care nu este intimism căci consacratul este chemat nu pentru sine ci pentru poporul său, pentru cei în suferință, pentru cei săraci. Aici se realizează al treilea aspect, cel al profeției: cel consacrat se află între Dumnezeu și oameni, vorbește oamenilor de Dumnezeu, prin cuvinte și fapte, și îi vorbește Domnului de oameni.

Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru darul sorei Bernadeta, o încredințăm ocrotirii mamei cerești și dorim ca iubirea lui Dumnezeu pe care a experimentat-o să rămână pentru drumul ei forță și curaj, mărturie bucuroasă a milostivirii divine pentru toți cei pe care îi va întâlni.

Sr. Cristina Vasile

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 28 august: Valea Mare: Profesiune perpetuă a sr. Bernadeta Secaci


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat