Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

ZMTCracovia2016:

Video-mesaj al Sfântului Părinte Francisc cu ocazia călătoriei apostolice în Polonia (27-31 iulie 2016)

Iubiți frați și surori,

Este aproape de acum a treizeci și una Zi Mondială a Tineretului, care mă cheamă să-i întâlnesc pe tinerii din lume, convocați la Cracovia, și îmi oferă și fericita ocazie pentru a întâlni iubita națiune poloneză. Totul va fi sub semnul milostivirii, în acest An Jubiliar, și în amintirea recunoscătoare și evlavioasă a sfântului Ioan Paul al II-lea, care a fost artizanul Zilelor Mondiale ale Tineretului, și a fost călăuza poporului polonez în recentul său drum istoric spre libertate.

Dragi tineri polonezi, știu ce de mult timp pregătiți, mai ales cu rugăciunea, marea întâlnire de la Cracovia. Vă mulțumesc din inimă pentru tot ceea ce faceți și pentru iubirea cu care o faceți; încă de acum vă îmbrățișez și vă binecuvântez.

Dragi tineri din orice parte a Europei, Africii, Americii, Asiei și Oceaniei! Binecuvântez și țările voastre, dorințele voastre și pașii voștri spre Cracovia, pentru ca să fie un pelerinaj de credință și de fraternitate. Domnul Isus să vă dea harul de a experimenta în voi înșivă acest cuvânt al său: "Fericiți cei milostivi, pentru că ei vor afla milostivire" (Mt 5,7).

Am o mare dorință să vă întâlnesc, pentru a oferi lumii un nou semn de armonie, un mozaic de fețe diferite, de atâtea rase, limbi, popoare și culturi, dar toți uniți în numele lui Isus, care este Fața Milostivirii.

Și acum mă adresez vouă, dragi fii și fiice ai națiunii poloneze! Simt că este un mare dar al Domnului acela de a veni printre voi, pentru că sunteți un popor care în istoria sa a trecut prin atâtea încercări, unele foarte dure, și a mers înainte cu forța credinței, susținut de mâna maternă a Fecioarei Maria. Sunt sigur că pelerinajul la Sanctuarul de la Czêstochowa va fi pentru mine o cufundare în această credință încercată, care îmi va face foarte bine. Vă mulțumesc pentru rugăciunile cu care pregătiți vizita mea. Mulțumesc episcopilor și preoților, călugărilor și călugărițelor, credincioșilor laici, în special familiilor, cărora le duc în mod ideal exortația apostolică post-sinodală Amoris laetitia. "Sănătatea" morală și spirituală a unei națiuni se vede din familiile sale: pentru aceasta sfântul Ioan Paul al II-lea îndrăgea mult logodnicii, tinerii soți și familiile. Continuați pe acest drum!

Iubiți frați și surori, vă trimit acest mesaj ca zălog al afectului meu. Rămâneți uniți în rugăciune. Și la revedere în Polonia!

Franciscus

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 6.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat