Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: "Milostivirea Domnului în veci o voi cânta". Formare permanentă și exerciții spirituale

În perioada 10-17 iulie 2016, un grup de 32 de surori din Institutul Diecezan "Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot" au participat la un curs de formare permanentă și exerciții spirituale, care s-au desfășurat la Seminarul "Sfântul Iosif" din Bacău.

În acest An jubiliar al Milostivirii, cu ocazia perioadei de formare și a exercițiilor spirituale, am avut bucuria de a ne întâlni cu Domnul, cu noi înșine și între noi pentru o cunoaștere mai profundă a milostivirii Tatălui în viața și consacrarea noastră.

Tema zilelor de formare conduse de pr. Fernando Manni a avut titlul "Dumnezeu este milostivire". Misterul milostivirii este izvor de bucurie pentru că Tatăl se apleacă spre noi cu duioșia unei mame. De câte ori oare nu am simțit și noi privirea milostivă a Tatălui care ne-a dat putere de a trece peste încercări pentru că ne-a copleșit cu iertarea sa? Așadar să nu ne fie teamă de a oferi cu bucurie și generozitate tot ce avem pentru că Dumnezeu ne-a îmbogăți cu darurile sale, să punem suflet în tot ceea ce facem pentru că frumusețea consacrării este de a duce tuturor iubirea și milostivirea lui Dumnezeu.

Tema principală a exercițiilor spirituale a fost "Reînnoirea vieții religioase". În lumina Duhului Sfânt și ajutate de pr. Iosif Iacob am încercat să ne așezăm în fața lui Dumnezeu pentru a vedea cine suntem. Fără Cristos noi nu avem capacitatea de a reînnoi calitatea iubirii și a vieții noastre. Limitele noastre pot fi transformate de Cristos pentru a fi purtători de Dumnezeu. Chiar dacă nu suntem perfecți putem fi instrumente de iubire în mâinile lui Cristos pentru că el realizează planul său de iubire cu noi folosindu-se de planurile noastre. Puterea Duhului Sfânt vine în ajutorul reînnoirii vieții noastre consacrate. Convertirea noastră redă valoare vocației noastre, Bisericii și comunității din care facem parte.

În aceste zile am avut bucuria de a-l avea în mijlocul nostru pentru câteva momente pe PS Petru Gherghel care ne-a adresat un cuvânt de încurajare și mulțumire. Vineri seara am făcut un pelerinaj la Poarta Sfântă din biserica "Ss Petru și Paul" din Bacău. Pr. decan Isidor Dâscă ne-a întâmpinat cu multă bucurie, iar după ce am făcut mărturisirea de credință și o rugăciune după intenția Sfântului Părinte am trecut prin Poarta Sfântă plini de emoție, dar și plini de recunoștință față de Dumnezeu care ne copleșește cu harurile sale. La ora 17.30 am recitat sfântul Rozariu împreună cu credincioșii, iar la ora 19.00 i-am adus mulțumire lui Dumnezeu prin celebrarea sfintei Liturghii.

Mulțumim bunului Dumnezeu pentru că îndurarea lui este veșnică și totul în viața noastră este harul și darul său. Mulțumim preoților care ne-au îndrumat în aceste zile, surorilor și preoților care își desfășoară activitatea în Seminarul "Sfântul Iosif" din Bacău pentru că au făcut ca aceste zile petrecute împreună să ne aducem aminte că totul este harul lui Dumnezeu.

Sr. Maria Patrașc-Negru, SCMP

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 10-17 iulie: Bacău: "Milostivirea Domnului în veci o voi cânta". Formare permanentă și exerciții spirituale


 

lecturi: 20.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat