Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Butea: Cursul pentru logodnici pentru Decanatul de Valea Siretului

Sâmbătă, 16 iulie 2016, la casa Surorilor "Patimii lui Isus", din Butea, a avut loc cursul pentru logodnici pentru Decanatul de Valea Siretului. Au participat douăsprezece perechi de tineri din mai multe parohii ale diecezei.

Ziua s-a deschis cu o discuție amiabilă între participanți, după care a fost prezentată prima temă a întâlnirii: "Creați de Dumnezeu-Iubire". A urmat apoi o altă temă, la fel de importantă, cu titlul: "Chemați la iubire și comuniune - Căsătoria ca vocație", prezentată de către doamna Eugenia Dămătăr.

Înainte de prânz, doamna Maria Gherghel a prezentat celor două zeci și patru de tineri câteva detalii despre ceea ce înseamnă maternitate și paternitate responsabilă, dându-le și posibilitatea de a pune întrebări.

A urmat un prânz special oferit de către Surorile "Patimii lui Isus", în cadrul căruia tinerii participanți nu doar că au avut posibilitatea să-și potolească foamea, ci și să experimenteze ce înseamnă comuniunea cu alți tineri.

S-a alăturat pentru partea de după amiază și familia Cristina și Emilian Antochi, care au împărtășit din experiența lor de soți care trăiesc în străinătate și mai ales de dificultățile prin care trec pentru că sunt străini. "Oameni suntem peste tot, spunea doamna Antochi, că trăim în țară sau în străinătate, ca soți, avem în fiecare moment nevoie unul de celălalt. De fapt, de asta ne-am și căsătorit, pentru că într-un moment al vieții am simțit această nevoie a unuia față de celălalt. Iar dacă în viața de căsătorie nu învățăm să ne stăm alături, așa cum stăm în momentul celebrării căsătoriei, întreaga viața va fi un continuu eșec".

Ultima oră de curs a aparținut părintelui Isidor Mîrț, misionar în Kenya, care a vorbit tinerilor prezenți despre familia din Kenya, despre rolul femeii și al copiilor, dar și despre obiceiurile culturale ale celor pe care îi păstorește.

Ultimul "clopoțel", înainte de finalul cursului, a revenit părintelui Petru Blaj, paroh de Butea și decan de Valea Siretului, care, la rândul său s-a arătat entuziasmat de numărul mare al participanților, subliniind importanța și necesitatea unui astfel de curs pentru toți tinerii din dieceză care urmează să se căsătorească, ca și pentru tinerele familii, pentru a-și îmbunătăți și mai mult propria viață de familie.

Tinerii participanți și-au exprimat la rândul lor bucuria că au avut posibilitatea să participe la o zi dedicată în exclusivitate lor și viitorului lor, au mulțumit organizatorilor și au lăsat să se înțeleagă că vor deveni "apostoli" ai cursului pentru logodnici.

Pr. Felician Tiba
Oficiul pentru Pastorația Familiei

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 16 iulie: Butea: Cursul pentru logodnici pentru Decanatul de Valea Siretului


 

lecturi: 26.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat