Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Pârgărești: Administrarea sfântului Mir

Duminică, 3 iulie 2016, în Parohia Romano-Catolică "Sfânta Fecioară Maria Regină" din Pârgărești, comunitatea a trăit și a împărtășit bucuria celor 46 de tineri, care l-au primit pe Duhul Sfânt în cadrul sfintei Liturghii prezidată de Excelența Sa Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași.

Voi schimba inima voastră/ Voi trimite între voi/ Un duh nou dumnezeiesc. Acesta este psalmul responsorial pe care tinerii l-au transmis, cu mare emoție, celor care erau prezenți la acest eveniment atât de important din viața lor. Duhul Sfânt este cel care schimbă o inimă de piatră, indiferentă, individualistă într-o inimă de carne, iubitoare sensibilă.

Excelența Sa, la predică, a evidențiat că tinerii sunt o Biserică vie și ei la rândul lor fac parte din Biserica Universală. Preasfințitul i-a încurajat pe candidați ca să fie exemple pentru cei care s-au îndepărtat de Cristos și de mireasa Lui. Prin primirea Vivificatorului tinerii primesc puterea de a-l vesti pe Isus Cristos, vestea cea bună, de a aduce bucuria, iubirea, încrederea, vitalitatea în viețile oamenilor care au numai suferințe, nu pot să treacă peste anumite obstacole și care au uitat cât este de minunat să zâmbești.

Înainte de conferirea sacramentului sfântului Mir, Preasfințitul Aurel Percă a coborât de la altar în mijlocul tinerilor. Sfinția Sa a spus că a venit să le aducă multe daruri, precum în ziua de Rusalii, când Duhul Sfânt a coborât cu darurile sale asupra apostolilor care se aflau în cenaclul, din Ierusalim.

Tinerii i-au mulțumit bunului Dumnezeu pentru darurile primite, învățăturile primite la cateheze, sub îndrumarea părintelui paroh, părintele Eugen Diac, sprijinul acordat de părinți, frați și pentru toți aceea care i-au ajutat să se pregătească pentru acest moment special din viața lor.

Ștefan Lenghen


 

lecturi: 31.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat