Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Campusul pentru copii "Vara Împreună"

În perioada 4-9 iulie 2016, Parohia "Sfântul Nicolae" din Bacău a organizat campusul pentru copii, "Vara împreună": "Drumul spre tine însuți - Prințul milostiv și cerșetorul onest". Au participat aproximativ 150 de copii și 30 de animatori. Copiii și-au început vacanța într-un mod frumos, alături de Isus, dornici să cunoască lucruri și persoane noi.

Programul s-a desfășurat între orele 9.00-17.00, timp în care copii s-au bucurat de: bansuri (dansuri specifice), piesa de teatru, momentele de cateheză, jocuri și concursuri, momente de pregătire pentru serată, momente de rugăciune și ateliere. În fiecare zi copiii au urmărit piesa de teatru, pregătită cu mare dăruire de regizorul Ion Coșa, adaptată pe tema romanului "Prinț și Cerșetor" (scris de Mark Twain), care, zi de zi, avea o temă diferită: prietenia, milostivirea, înțelepciunea, mulțumirea, corectitudinea, onestitatea etc, toate acestea făcând parte din tema cea mare a campusului: "Drumul spre tine însuți".

Astfel, momentul zilnic de cateheză pornea de la această piesă de teatru și continua pe echipe. Copiii au fost împărțiți în patru grupe, pentru ca spiritul sănătos de competiție să primeze și să dinamizeze participarea lor: grupa albastră (Cavalerii), grupa verde (Străjerii), grupa roșie (Nobilii) și grupa galbenă (Negustorii), denumirile echipelor fiind preluate tot din celebrul roman. Copiii au scandat sloganurile cu mare entuziasm intrându-și foarte bine în roluri.

Apogeul campusului a fost drumeția la Valea Seacă, unde copiii s-au bucurat de natură, au râs, au dansat, au cântat și s-au jucat, adică s-au distrat foarte mult. În fiecare zi copiii au participat la ateliere de creație (pictură, brățări și brelocuri, origami, avioane și figurine din hârtie), dar mai cu seamă într-o zi au participat la o oră de engleză coordonată de Anamaria Bostan în care au învățat lucruri noi în limba engleză într-un mod interactiv și distractiv.

În încheierea campusului, sâmbătă seara, copiii au prezentat părinților și invitaților, câte un moment artistic (pe grupe) însoțit și de un scurt istoric al zilelor precedente, fiecare rămânând cu părerea de rău că se termină, dar totodată cu amintiri de neuitat, așteptând în continuare o nouă ediție "Toamna împreună".

Isabela Stan

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 4-9 iulie: Bacău: Campusul pentru copii "Vara Împreună"


 

lecturi: 6.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat