Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Moara: Campusul copiilor

Înarmați cu bucurie și entuziasm, împreună cu copiii din Moara, cu pr. Iulian Ceobanu, cu sr. Luminița Ciobanu, am petrecut, între 6-9 iulie 2016, patru zile minunate de campus, pline de bansuri, jocuri, cateheze și activități practice. Tema a fost "Să plantăm iubirea".

Suntem mici, nu știm ce va fi mâine, nu știm ce vom face sau ce vom fi. Inima ne arde de iubire, de dorința unei lumi mai bune, plină de pace și de bucurie însă nu avem puterea să schimbăm toată lumea dintr-o dată...

I-am cerut Domnului pace în lume, iubire, bucurie, speranță, ascultare și respect între părinți și copii. Însă în prima zi a campusului, ajutați de predica pr. Iulian, am înțeles că Dumnezeu nu ne dă totul de-a gata, nu ne dă roadele ci sădește în noi sămânța. Sămânță care va rodi sau nu în funcție de ce vom face cu ea: o vom planta și o vom îngriji sau vom uita de ea și o vom lăsa în întuneric. De noi depinde. Dacă noi îi dăm voința, Dumnezeu ne va da putere.

La sfârșitul zilei am primit fiecare câteva semințe de grâu făcând astfel atât de actual, parcă, momentul în care Dumnezeu ne-a sădit în inimă sămânța iubirii.

A doua zi, plini de entuziasm, i-am prezentat Domnului semințele de care am avut grijă peste noapte și dorința noastră de a le planta. După bucuria cântecelor, a jocurilor, a dansurilor și după comuniunea rugăciunii și a mesei, a sosit în sfârșit, momentul plantării semințelor. Astfel, fiecare în parte și toți împreună am plantat iubirea. I-am spus DA.

În a treia zi i-am cerut Domnului să ne învețe cum să avem grijă de sămânța noastră ca ea să aducă rod. Astfel, am învățat că nu e nevoie (și nici măcar nu putem) să facem lucruri mari, ci lucruri mici, dar cu o dragoste mare. Am învățat că uneori ajunge un "te iubesc", un "mulțumesc", un sărut, o îmbrățișare, o ureche dispusă să asculte, o mână de ajutor... Gesturi mici, dar care ne inundă inima de pace și de bucurie făcându-ne să dăm și celor din jurul nostru.

În a patra zi am putut culege primele flori și primele roade ale semințelor sădite în inimile noastre. Astfel, la spectacolul de sfârșit de campus, roadele s-au văzut din plin în cântecele, dansurile și jocurile pe care le-am pregătit pentru părinții și bunicii noștri. La sfârșitul spectacolului am oferit tuturor flori din hârtie creponată, confecționate de noi în cadrul atelierelor din zilele de campus.

Cât de frumos strălucea bucuria pe fețele tuturor!

Dar și mai frumos este că adevărata aventură de abia acum începe. Acum, când s-a terminat campusul, avem misiunea de a merge spre ceilalți și de a le împărtăși bucuria noastră. Nu trebuie să le dăm roadele culese de noi, ci îi putem ajuta să-și descopere propriile semințe.

Simona si Benedicta

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 6-9 iulie: Moara: Campusul copiilor


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat