Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Galbeni: La 30 de ani de la trecerea la Domnul a medicului preot Martin Benedict

Marți, 12 iulie 2016, fr. Teofil Petrișor, ministrul provincial, împreună cu pr. decan Gabriel Farcaș, vicepostulatorul pr. Eusebio Bejan și alți preoți concelebranți, cărora li s-a alăturat un număr mare de credincioși, seminariști și persoane consacrate au comemorat la Galbeni, jud. Bacău, 30 de ani de la trecerea în veșnicie a slujitorului lui Dumnezeu medicul preot Martin Benedict.

Celebrarea a început cu procesiunea din sacristie spre altarul special amenajat din curtea bisericii parohiale în jurul căruia se afla corul care intona cântecul de intrare și numărul mare de credincioși, veniți să ia parte la sfânta celebrare, mulți dintre ei, copii, tineri și adulți, fiind îmbrăcați foarte frumos în portul național specific locului.

Ministrul provincial a început sfânta Liturghie îndemnându-i pe toți să se unească în rugăciune și aducere de mulțumire pentru tot ceea ce Dumnezeu a înfăptuit în viața slujitorului său, medicul preot Martin Benedict.

După ritul penitențial și proclamarea cuvântului lui Dumnezeu, pr. Teofil a ilustrat în cuvântul de învățătură câteva virtuți și trăsături spirituale ale părintelui Benedict care sunt tuturor de exemplu și folos: credința sa, răbdarea sa în încercări, trăirea și celebrarea în secret a preoției și a sfintei Liturghii, ajutorarea și îngrijirea celor bolnavi și nu în ultimul rând, trăirea suferinței cu multă credință și încredere în Dumnezeu.

La sfârșitul sfintei Liturghii părintele paroh Gabriel Farcaș a mulțumit ministrului provincial și tuturor celor prezenți că au binevoit să se alăture comunității din Galbeni pentru această comemorare, după care s-a mers în procesiune spre cimitir unde s-a celebrat un moment de rugăciune la mormântul slujitorului lui Dumnezeu, iar la final ministrul provincial a împărțit tuturor celor prezenți binecuvântarea finală.

Pr. Virgil Blaj, OFMConv.

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 12 iulie: Galbeni: La 30 de ani de la trecerea la Domnul a medicului preot Martin Benedict


 

lecturi: 6.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat