Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Un jubileu al milostivirii cu "Iosefinii lui Murialdo"

Comunitatea "Iosefinii lui Murialdo" a organizat cea de-a 15-a ediție a activității recreativ-educative "Vara împreună" în perioada 4-9 iulie 2016, în municipiul Roman.

Pentru acest an, tema și povestea care au stat la baza întregii activități au fost "Iosif cel milostiv - Regele viselor". Din acest punct de vedere pe bună dreptate se poate spune că cei peste 300 de copii și 65 de animatori, timp de o săptămână, prin bucuria, buna dispoziție, entuziasmul, distracția, cântecele, dansurile, jocurile, dar în mod deosebit prin sceneta de teatru, momentele de formare, de cateheză și prin rugăciune, au celebrat un mic jubileu al milostivirii.

Dacă la început în primii ani, această activitate deosebit de frumoasă avea un caracter interparohial, iată că odată cu trecerea timpului a dobândit noi valențe, a devenit interconfesională și internațională. Mulți copii și animatori din diferite parohii, de diferite confesiuni și care locuiesc în alte țări, iar pe timpul vacanței vin în vizită la rude, demonstrează că știu să colaboreze, să se ajute reciproc, să lege noi prietenii, să dea un adevărat exemplu de comuniune și înțelegere. "Vara împreună" îi primește și îi îmbogățește pe toți participanții săi, iar în acest an le-a făcut cunoscută milostivirea.

Papa Francisc stabilind Anul Milostivirii ne-a îndemnat pe toți să trăim la Școala Milostivirii lui Dumnezeu, care nu se învață din cărți, ci din experiența personală. A învăța milostivirea lui Dumnezeu, a o experimenta, a ne bucura de ea și a o oferi, trebuie să fie angajarea primordială a fiecărui creștin.

La finalul activităților copiii și animatorii și-au luat angajamentul de a pune în practică și de a trăi tot ceea ce au învățat în aceste zile, în mod deosebit milostivirea care le va caracteriza faptele și viața.

"Fiți milostivi precum Tatăl vostru milostiv este!" (Lc 6,36)

Pr. Maximilian Horlescu, CSJ

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 4-9 iulie: Roman: Un jubileu al milostivirii cu "Iosefinii lui Murialdo"


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat