Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

ZMT: Pentru tineri un milion de exemplare ale unei cărți despre frumusețea vieții consacrate

Un milion de exemplare ale cărții A iubi înseamnă a da totul - O culegere de mărturii despre viața consacrată vor fi distribuite tinerilor pelerini în timpul Zilei Mondiale a Tineretului.

Cartea - informează situl oficial al ZMT - s-a născut din inițiativa lui Daniel Pittet, un bărbat de 55 de ani, tată a 6 copii, care în acest mod a voit să le mulțumească persoanelor consacrate pentru prezența lor în lume. Proiectul a fost acceptat și susținut de papa Francisc, care i-a ales titlul și a voit să fie dus în țările cele mai sărace.

Volumul în format de buzunar este o culegere de peste 80 de mărturii de persoane consacrate care trăiesc în Elveția care au decis să povestească istoria vocației lor. Un milion de exemplare vor fi trimise în Polonia pentru Ziua Mondială a Tineretului. Aproximativ 600 de mii de exemplare vor fi încredințate tinerilor în dieceze, în timp ce celelalte 400 de mii vor fi disponibile la Centrul Vocațiilor și în Sanctuarul Milostivirii Divine.

A iubi înseamnă a dărui totul a fost publicată cu ocazia Anului Vieții Consacrate. Titlul este inspirat din poezia sfintei Tereza de Lisieux, în timp ce prefața este luată din scrisoarea papei Francisc adresată celor consacrați, care începe cu cuvintele: "Aceasta este frumusețea consacrării: bucuria, bucuria... Nu există sfințenie în tristețe!". Postfața a fost scrisă de Jean Vanier, carismaticul canadian fondator al mișcării "L'Arche".

"Vrem să-i invităm pe tineri să viziteze zona vocației care se va găsi în seminarul din Gniezno în timpul Zilelor în dieceze", explică Jakub Sobecki, membru al comitetului diecezan al ZMT din arhidieceza de Gniezno. "Pentru ei va fi o ocazie de a se ruga pentru a descoperi vocația lor, dar și de a vorbi cu cel care a găsit propria vocație. Preoți, frați, călugări și tinere perechi vor fi prezenți pentru a răspunde la toate întrebările tinerilor, pentru a povesti istoria lor sau pur și simplu pentru a se ruga cu tinerii".

"Cartea - adaugă Sobecki - va veni așadar în continuitate cu ceea ce tinerii au putut experimenta în inimile lor. «Va cântări» în rucsacul lor de pelerini, pentru ca să nu uite că este important a alege conștient propriul drum în viață".

(După Zenit, 10 iulie 2016)

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 6.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat