Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Huși: Campusul "Povestea gingășiei lui Dumnezeu"

În Parohia "Sfântul Anton de Padova" din Huși, în perioada 31 iulie - 7 august 2016, a avut loc campusul copiilor cu tema "Povestea gingășiei lui Dumnezeu".

Programul, deși simplu, a fost unul foarte încărcat. În prima parte a zilei, copiii erau prezenți la toate activitățile între orele 9-12, urmând ca seara, la ora 18, să se întoarcă pentru pregătirea și participarea la sfânta Liturghie.

Nu putem spune că rutina și-a făcut loc în programul nostru. Deși se începea prin vizionarea unei părți din filmul "Marcelino, pâine și vin", fiecare zi avea tema sa, asupra căreia ne abăteam la cateheză.

Animatorii, alături de părintele vicar și o soră franciscană, am dorit ca toți acești minunați copii să îl cunoască pe Dumnezeul milostiv având ca model pe prichindelul pe nume Marcelino.

Prima zi a avut ca temă "Tatăl meu mă iubește". Astfel, copiii au înțeles ce înseamnă iubirea paternă ce se descoperă prin imaginea lui Dumnezeu ca tată care ne iubește în ciuda tuturor împotrivirilor și mofturilor noastre.

A doua zi i-am putut învăța pe copii ce înseamnă bunătatea, dar și răutatea în relația zilnică cu cei ce ne înconjoară, tema fiind "Frații mă învață bunătatea".

În ziua de miercuri, definită prin propoziția "Copilăria este minunată", cei mici au înțeles cât de frumos e să trăiești toate aceste clipe la momentul lor fără a ține seamă de conformismul lumii.

În cea de-a patra zi, Marcelino a dezvăluit adevăratul chip al milostivirii oferit lumii prin Isus Cristos, om și Dumnezeu, copiii strigând la finalul zilei cu tărie "Isus este prietenul meu".

Iar în ziua de vineri am avut privilegiul de a simți bucuria de a cunoaște figura maternă a ființei ce ne iubește necondiționat din clipa apariției noastre în această lume, tema fiind "Mama mea-i cea mai frumoasă".

Pe lângă catehezele uneori căzute într-un anumit tipar întrebare - răspuns, copiii au avut parte și de momente de destindere și izbucniri pline de entuziasm în special la bansuri, dar și de dezvoltare a imaginației prin confecționarea diferitelor obiecte manuale.

Nici ziua de sâmbătă nu a trecut neobservată. Copiii au avut parte de o bătaie cu apă, pe care nu cred că o vor uita vreodată. Ca la orice campus, nu putea lipsi acea drumeție la pădure. Acolo, a fost organizată o căutare de comori de care toată lumea s-a bucurat în final. De-a lungul zilelor de campus, toți participanții au strâns bani în niște cutiuțe confecționate chiar de ei pentru a face o bucurie unor bătrâni bolnavi și cu o situație materială mai precară.

De asemenea, am avut parte și de vizita unor persoane mai importante. Am putut face cunoștință cu un călugăr franciscan capucin din Italia. Am avut și o vizită tocmai de la Praga, Cehia, sora Anabell Marie.

Acest campus nu s-ar fi putut realiza fără coordonarea atentă a părintelui vicar Ștefan-Cătălin Rotaraș și a sorei Tereza care au avut ca ajutor 33 de voluntari, având sub supraveghere 165 copii.

Mulțumim părintelui paroh pentru întreg spațiul și sprijinul acordat, dar și binefăcătorilor care au făcut posibilă organizarea campusului.

Ioana Vîrnă

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 31 iulie - 7 august: Huși: Campusul "Povestea gingășiei lui Dumnezeu"


 

lecturi: 29.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat