Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău "Inima Neprihănită a Mariei": Campus "Vara împreună"

"Toți pentru unul și unul pentru toți" a fost motoul care ne-a ghidat pe tot parcursul campusului "Vara împreună" desfășurat între 18 și 29 iulie 2016 în Parohia "Inima Neprihănită a Mariei" din Bacău (Șerbănești).

Au fost 40 de copii înscriși și șase animatori care au încercat pe tot posibilul să întrețină entuziasmul și energia de care cei mici păreau sa le aibă din plin, asta până la sfârșitul zilei, când abia puteau fi mișcați din loc. În acest cadru ne-am desfășurat aceste două săptămâni, o premieră în parohia noastră având în vedere că în ceilalți ani activitatea a durat o săptămână.

Deși am avut motoul menționat mai sus, după care au fost făcute catehezele si momentele în care părintele ne-a învățat atât cum putem să ne împrietenim mai ușor, mai trainic și cu toți din jurul nostru, cât și să întreținem prieteniile cât mai mult posibil prin ajutorul reciproc, bunăvoință, respect și iertare; am avut și echipele inspirate din desenul animat "Phineas și Ferb", cei doi veri care sunt uniți orice ar fi, arătându-le copiilor că echipele nu trebuie sa fie rivale.

În tot acest timp, în afară de preacunoscutele jocuri, copiii au dansat, au colaborat și și-au umplut timpul cu activități precum realizarea unor sticluțe decorative cu orez, mici tablouri în metoda quilling, ba chiar cei mai mari au reușit să ducă la bun sfârșit scooby-doo-uri (brelocuri din fire de cauciuc), iar cei mici au pictat figurine și, spre uimirea tuturor, au "gătit" din pastă modelatoare de la pizza până la niște torturi de toată frumusețea.

Până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni, cu ultimele pregătiri încheiate și cu părinții alături, în ultimele clipe copiii le-au arătat părinților tot ce au realizat în cadrul seratei; bansuri, pantomime, veselie și glume care mai de care și-au făcut prezența, toate însumând un final fericit.

La final vrem să le mulțumim părinților care au avut încredere să își lase copiii în grija animatorilor, părintelui paroh Cristinel Alecu pentru cateheze și pentru că a făcut posibile aceste două săptămâni, sponsorilor si părinților care au făcut posibile zilnicele gustări oferite și nu în ultimul rând copiilor pentru răbdarea, energia și entuziasmul de care au dat dovadă.

Grupul de animatori

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 18-29 iulie: Bacău "Inima Neprihănită a Mariei": Campus "Vara împreună"


 

lecturi: 15.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat