Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

ZMTCracovia2016:

Călătoria apostolică a Sfântului Părinte Francisc în Polonia
cu ocazia celei de-a XXXI-a Zi Mondială a Tineretului

(27-31 iulie 2016)

Salutul Sfântului Părinte de la fereastra Arhiepiscopiei din Cracovia

Arhiepiscopia din Cracovia, miercuri, 27 iulie 2016

Vă salut, vă salut cordial!

Vă văd cu atâta entuziasm și atâta bucurie. Dar acum ar trebui să spun un lucru care ne va întrista inima. Să facem tăcere. Este un lucru care se referă la unul dintre voi. Maciej [...] avea ceva mai mult de 22 de ani. A studiat desen grafic și a lăsat locul său de muncă pentru a fi voluntar al ZMT. De fapt, sunt ale lui toate desenele de pe steaguri, imaginile sfinților patroni, kit-ul pelerinului, și așa mai departe, care împodobesc orașul. Chiar în această muncă și-a regăsit credința.

În noiembrie i-a fost diagnosticat un cancer. Medicii n-au putut să facă nimic, nici cu amputarea piciorului. El voia să ajungă viu la vizita papei! Avea un loc rezervat în tramvaiul în care va călători papa. Dar a murit la 2 iulie. Oamenii sunt foarte atinși: a făcut un mare bine tuturor, el.

Acum, toți în tăcere, să ne gândim la acest însoțitor de drum, care a lucrat mult pentru această Zi; și noi toți, în tăcere, din inimă să ne rugăm. Fiecare să se roage din propria inimă. El este prezent printre noi.

[Rugăciune în tăcere]

Cineva dintre voi poate să gândească: "Acest papă ne strică seara". Dar este adevărul, și noi trebuie să ne obișnuim cu lucrurile bune și cu lucrurile urâte. Viața este așa, dragi tineri. Dar este un lucru de care noi nu ne putem îndoi: credința acestui tânăr, a acestui prieten al nostru, care a lucrat mult pentru această ZMT, l-a dus în cer, și el este cu Isus în acest moment, ne privește pe noi toți! Și acesta este un har. Aplauze pentru colegul nostru!

Și noi îl vom întâlni într-o zi: "Ah, tu erai! Îmi face plăcere să te cunosc!". Așa este. Pentru că viața este așa: astăzi suntem aici, mâine vom fi acolo. Problema este a alege drumul corect, așa cum l-a ales el.

Să-i mulțumim Domnului pentru că ne dă aceste exemple de curaj, de tineri curajoși care ne ajută să mergem înainte în viață! Și nu vă fie frică, nu vă fie frică! Dumnezeu este mare, Dumnezeu este bun și noi toți avem ceva bun înăuntru.

Acum îmi iau rămas bun. Mâine ne vom vedea, ne vom revedea. Voi faceți-vă datoria, care înseamnă să faceți gălăgie toată noaptea... Și să arătați bucuria voastră creștină, bucuria pe care Domnul v-o dă să fiți o comunitate care-l urmează pe Isus.

Și acum vă dau binecuvântarea. Și așa cum am învățat când eram copii înainte să plecăm, s-o salutăm pe mama. Toți s-o rugăm pe Sfânta Fecioară Maria, fiecare în propria limbă. Bucură-te, Marie...

[Binecuvântarea]

Noapte bună! Noapte bună! Și rugați-vă pentru mine.

Franciscus

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 7.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat