Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Video-mesaj al Sfântului Părinte Francisc pentru campania pentru pace în Siria promovată de Caritas Internationalis (5 iulie 2016)

Iubiți frați și surori,

Astăzi doresc să vă vorbesc despre ceva ce întristează mult inima mea: războiul din Siria, intrat de acum în al cincilea an al său. Este o situație de suferință inexprimabilă a cărui victimă este poporul sirian, constrâns să supraviețuiască sub bombe sau să găsească alte căi de fugă spre alte țări sau zone din Siria mai puțin chinuite de război: să lase casele lor, totul... Mă gândesc și la comunitățile creștine, spre care se îndreaptă tot sprijinul meu din cauza discriminărilor pe care trebuie să le suporte.

Iată, doresc să mă adresez tuturor credincioșilor și celor care sunt angajați, cu Caritas, în construirea unei societăți mai drepte. În timp ce poporul suferă, cantități incredibile de bani sunt cheltuite pentru a furniza arme combatanților. Și unele dintre țările furnizoare ale acestor arme sunt și printre cele care vorbesc despre pace. Cum se poate crede în cel care cu mâna dreaptă te mângâie și cu mâna stângă te lovește?

Îi încurajez pe toți, adulți și tineri, să trăiască acest An al Milostivirii cu entuziasm pentru a învinge indiferența și a proclama cu putere că pacea în Siria este posibilă! Pacea în Siria este posibilă!

Pentru aceasta, suntem chemați să întrupăm acest Cuvânt al lui Dumnezeu: "Căci eu știu gândurile pe care le am față de voi - oracolul Domnului -, gânduri de pace, nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor și o speranță" (Ier 29,11).

Invitația este de a ne ruga pentru pacea în Siria și pentru poporul său cu ocazia veghilor de rugăciune, a inițiativelor de sensibilizare în grupuri, în parohii și în comunități, pentru a răspândi un mesaj de pace, un mesaj de unitate și de speranță.

Apoi, după rugăciune să urmeze faptele de pace. Vă invit să vă adresați celor care sunt implicați în negocierile de pace pentru ca să ia în serios aceste acorduri și să se angajeze să ușureze accesul la ajutoarele umanitare.

Toți trebuie să recunoască faptul că nu există o soluție militară pentru Siria, ci numai o politică. De aceea comunitatea internațională trebuie să susțină colocviile de pace spre construirea unui guvern de unitate națională.

Să ne unim forțele, la toate nivelurile, pentru a face în așa fel încât pacea în iubita Sirie să fie posibilă.

Acesta, într-adevăr, va fi un grandios exemplu de milostivire și de iubire trăită pentru binele întregii comunități internaționale!

Domnul să vă binecuvânteze și Sfânta Fecioară Maria să vă păzească.

Mulțumesc.

Franciscus

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat