Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Ciucani: Campus despre milostivire

În perioada 13-17 iulie 2016, în Parohia "Sfânta Maria Magdalena" din satul Ciucani, comuna Răcăciuni, județul Bacău, s-a desfășurat campusul de vară cu tema "Fiți milostivi, precum Tatăl". Campusul a fost organizat de Surorile Guaneliane FSMP din Iași împreună cu părintele Alphonse Bakthis Walagan, SDC, care a fost prezent cu cinci voluntari.

Miercuri seara, cu sfânta Liturghie de deschidere și cu un moment de rugăciune cu animatori, am început aventura milostivirii. Copiii din sat au urmărit parabolele milostivirii puse în scenă de voluntarii și animatorii din satul Ciucani și de la Iași, după care au participat la momente de cateheză și mai ales s-au bucurat de jocuri educative si distractive și, de asemenea, și de multe bansuri.

Vineri după-amiază copiii, cu responsabili de grupuri și cu organizatorii, au pus în practică milostivirea vizitând câțiva bolnavi din parohie, oferindu-le un desen făcut de ei și cântând imnul campusului. Persoanele bolnave s-au bucurat nespus de mult pentru acest frumos gest făcut din partea micilor purtători ai milostivirii. În fiecare seară toți participanții la campus, cu mic și mare, au participat la rugăciunea sfântului Rozariu urmată de sfânta Liturghie celebrată de părintele Bakthist care, prin cuvântul său de învățătură, ne-a ajutat să recapitulăm ceea ce am învățat în timpul zilei.

Duminică, la sfânta Liturghie de la ora 11,00 i-am oferit lui Dumnezeu bucuria și mulțumirea noastră pentru aceste zile petrecute împreună oferind la altar panourile cu munca copiilor, eșarfele, și baloanele, iar la festivitatea de încheiere a campusului fiecare echipă a prezentat parabola Fiului Risipitor și a Bunului samaritean în zilele noastre. Au participat părinții copiilor și rudele acestora și cei prezenți la sfânta Liturghie. Copiii, foarte mulțumiți, au fost premiați pentru străduința lor.

Seara am mulțumit animatorilor din sat care au fost extraordinari prin implicarea și responsabilitatea de care au dat dovadă, cu o cina la grătar și multă distracție.

Mulțumim părintelui paroh și mulțumim gazdelor care, prin tot ceea ce ne-au oferit, au contribuit la bunul mers al campusului. Mulțumim tuturor persoanelor de bine care, într-un fel sau altul, ne-au susținut.

Sora Maricica Tamaș

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 13-17 iulie: Ciucani: Campus despre milostivire


 

lecturi: 11.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat