Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Video-mesaj al Sfântului Părinte Francisc adresat tinerilor din Dieceza de Brownsville (Texas) (miercuri, 27 iulie 2016)

Dragi tineri din Dieceza de Brownsville reuniți în această zi de Sfânta Ana, bunica lui Isus. Știu că sunteți reuniți în Texas, foarte aproape de Mexic, foarte aproape de America Latină. Știu că v-ați reunit pentru a vă uni spiritual cu Ziua Mondială a Tineretului de la Cracovia.

Doresc să fiu aproape de voi. Doresc să vă spun să priviți mereu înainte, să priviți mereu orizonturile, nu lăsați ca viața să vă pună în față ziduri, priviți mereu orizontul. Să aveți mereu curajul de a voi mai mult, mai mult, mai mult..., cu curaj dar, în același timp, nu uitați să priviți înapoi, la moștenirea pe care ați primit-o de la strămoșii voștri, de la bunicii voștri, de la părinții voștri; la moștenirea credinței, acea credință pe care acum o aveți în mâinile voastre pentru a privi înainte.

Știu că vreunul dintre voi mă va întreba: "Părinte, e adevărat, dumneavoastră ne spuneți să privim orizonturi și să ne amintim de lucruri, dar astăzi, ce fac?". Intră în joc! Astăzi acceptă viața așa cum este și fă bine altora. Astăzi se joacă în lume un meci în care nu este loc pentru rezerve, ori joci ca titular ori ești afară. Ia amintirea primită, privește orizontul și, astăzi, acceptă realitatea și du-o înainte, fă-o să rodească, fă-o rodnică. Dumnezeu te cheamă să fi rodnic! Dumnezeu te cheamă să transmiți această viață. Dumnezeu te cheamă să creezi speranță. Dumnezeu te cheamă să primești milostivire și să dai milostivire. Dumnezeu te cheamă să fi fericit. Nu-ți fie frică! Nu-ți fie frică! Intră în joc! Viața este așa.

Vă urez o întâlnire frumoasă de tineri uniți cu Ziua Tineretului, uniți cu tinerii care sunt la Cracovia. Să aveți entuziasm, mergeți înainte! Fie ca Fecioara să vă păzească, Isus să vă binecuvânteze și, vă rog, nu uitați să vă rugați pentru mine. Mulțumesc.

Franciscus

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu

* * *


 

lecturi: 6.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat