Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Vladnic: Zilele familiei și ale milostivirii

În perioada 23-26 iulie 2016 au avut loc, în Parohia "Sfinții Ioachim și Ana" din Vladnic, zilele familiei și ale milostivirii, organizate de părintele paroh Petre Timpu și însuflețite de pr. dr. Felician Tiba, responsabil al Oficiului pentru Pastorația Familiei din Dieceza de Iași.

Zilele de sărbătoare au început sâmbătă seara cu sfânta Liturghie, predica de deschidere a părintelui Felician și o conferință susținută de doamna Eugenia Dămătăr despre regulile creștine privind familia, desprinse din scrisorile sfântului apostol Paul.

Duminică, la sfânta Liturghie solemnă a hramului, părintele predicator a propus ca modele pentru familii pe patronii comunității noastre, sfinții Ioachim și Ana, scoțând în evidență diferite aspecte din viața acestei familii din care "a răsărit", ca o "floare" deosebită, cea care avea să devină Mama Mântuitorului nostru Isus Cristos, sfânta Fecioară Maria.

Luni, a doua zi de hram, a fost una intensă. Două sfinte Liturghii cu predici tematice deosebite care au "răscolit" sufletele credincioșilor, mai ales prin întrebările pe care părintele le-a adresat și la care fiecare a fost îndemnat să dea un răspuns în cugetul său. Toate au avut ca punct de plecare milostivirea și iubirea lui Dumnezeu, milostivire și iubire ce trebuie să se reverse in sufletele noastre, să fie împărtășită și astfel să se concretizeze în viața de fiecare zi a familiilor noastre.

Marți, în sărbătoarea sfinților Ioachim și Ana, s-a celebrat sfânta Liturghie de încheiere, prezidată de părintele decan Gabriel Farcaș. Au fost invocați ca sprijin pentru familii atât cei doi sfinți patroni cât și Sfânta Familie din Nazaret - Isus, Maria și Iosif.

Am trăit zile pline de har și binecuvântare din partea lui Dumnezeu. Sfintele Liturghii concelebrate de mai mulți preoți, predicile deosebite și cântările înălțătoare precum și posibilitatea împăcării prin sacramentul Spovezii au fost tot atâtea momente de experimentare a milostivirii și iubirii lui Dumnezeu și a obținerii indulgenței specifică unor astfel de momente.

Mulțumim tuturor celor care au făcut posibile aceste momente speciale într-un an special, cel al milostivirii divine.

Ancuța-Loredana Ceasar

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 23-26 iulie: Vladnic: Zilele familiei și ale milostivirii


 

lecturi: 19.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat