Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Vizantea: Administrarea sacramentului sfântului Mir

Comunitatea catolică din Vizantea a trăit un moment de mare bucurie duminică, 24 iulie 2016, când Preasfințitul Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași, a venit pentru administrarea sacramentului sfântului Mir pentru 57 de adolescenți.

Excelența sa a fost întâmpinat în fața bisericii din Vizantea cu pâine și sare (după obiceiul locului) de către candidații la sfântul Mir însoțiți de părintele paroh, de domnul primar și de câteva sute de credincioși într-o "ploaie de aplauze" exprimând bucuria și emoția fiecăruia.

La sfânta Liturghie celebrată în curtea bisericii, Preasfințitul a avut un plăcut dialog legat de învățăturile pe care adolescenții și le-au însușit observând și faptul că toți sunt conștienți de marele har al primirii Duhului Sfânt cu darurile sale. După cum spune o vorbă înțeleaptă, "vorba este veșmântul gândirii". Și Preasfințitul le-a oferit candidaților multe învățături explicându-le că "succesul unei vorbe de duh depinde de urechea care o aude, nu doar de gura care o rostește; de aceea are omul doar o gură, însă are două urechi". De aceea, îndemnul Excelenței sale a fost ca ei să folosească mereu darurile Duhului Sfânt pentru că "înțelepciunea ne îndepărtează de lucrurile inferioare și rele și ne apropie de cele superioare și că este singurul lucru pe care nimeni nu ni-l poate lua".

Momentul cel mai important a fost cel în care Preasfințitul, împreună cu preoții concelebranți, l-a invocat pe Duhul Sfânt și a uns fiecare candidat cu untdelemnul binecuvântat chemându-l asupra lor. La primirea sacramentului toți i-au avut în spatele lor pe nași ca martori și exemple pe drumul credinței.

La cuvântul de mulțumire, Preasfințitul a subliniat că este încântat de pregătirea adolescenților, dar și de căldura și dragostea cu care a fost întâmpinat, iar prin numărul mare de credincioși prezenți la celebrare se observă munca părintelui paroh și a colaboratorilor săi pentru a întări în inimile credincioșilor credința și învățătura creștină.

Mulțumim din suflet Excelenței sale, preoților și tuturor celor prezenți la sărbătoare comunității noastre!

Mădălina Gândea

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 24 iulie: Vizantea: Administrarea sacramentului sfântului Mir


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat