Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Rouen, papa: durere pentru oroare, condamnare pentru ură

De Domenico Agasso jr.

Este "o nouă știre teribilă, care se adaugă din păcate la o serie de violențe care în aceste zile deja ne-au tulburat". Este un fapt care creează "imensă durere și preocupare". Asta afirmă părintele Federico Lombardi, director al Sălii de Presă a Sfântului Scaun, în prima declarație vaticană despre atentatul de la Saint-Etienne-du-Rouvrau, aproape de Rouen, unde un preot a fost înjunghiat în biserica sa și unii prezenți au fost răniți (unul grav).

"Urmărim situația și așteptăm informații ulterioare pentru a înțelege mai bine ceea ce s-a întâmplat - asigură el -. Papa este informat și este părtaș la durerea și la oroarea pentru această violență absurdă, cu condamnarea cea mai radicală a oricărei forme de ură și rugăciunea pentru persoanele lovite".

Purtătorul de cuvânt al Sfântului Scaun afirmă: "Suntem deosebit de loviți pentru că această violență oribilă a avut loc într-o biserică, un loc sacru în care se vestește iubirea lui Dumnezeu, cu uciderea barbară a unui preot și implicarea credincioșilor".

Vaticanul este aproape "de Biserica din Franța, de Arhidieceza de Rouen, de comunitatea lovită, de poporul francez".

Între timp este în desfășurare la Cracovia, unde se desfășoară Ziua Mondială a Tineretului la care va fi prezent de mâine și pontiful, o întâlnire de criză între episcopii francezi după tragedia teroristă. Asta prezintă media franceze de la Cracovia, afirmând că cea mai mare parte a episcopilor se află actualmente în Franța. Conform Liberation, Monseniorul Dominique Lebrun, episcop de Rouen, ar urma să se reîntoarcă în Franța în dieceza sa.

"Eu plâng către Dumnezeu cu toți oamenii de bunăvoință și îi invit pe toți cei care nu cred să se unească cu plânsul meu (pentru victime). Biserica Catolică nu are alte arme de luat decât rugăciunea și fraternitatea între oameni". Așa afirmă Lebrun într-o notă de la Cracovia după atacul de astăzi din Normandia. "Las aici - spune referindu-se la Cracovia - sute de tineri care sunt viitorul omenirii. Le cer lor să nu se oprească în fața violenței și să devină apostoli ai civilizației iubirii".

(După Vatican Insider, 26 iulie 2016)

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat