Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Adjudeni: Conferință națională vincențiană

Întâlnirea națională a președinților conferințelor din Uniunea Asociațiilor Caritative "Sfântul Vincențiu de Paul" din România s-a desfășurat în ziua de 22 iulie 2016, gazdă fiind Conferința "Coborârea Duhului Sfânt" de pe lângă Parohia Romano-Catolică "Coborârea Duhului Sfânt" din Adjudeni.

Din Dieceza de Iași au participat: Ana Doboș (Iași "Sfânta Tereza a Pruncului Isus"); Anton Dâscă (Bălțați "Coborârea Duhului Sfânt"); Adrian Petruț (Târgu Frumos "Sfântul Anton de Padova"); Angela Dumea (Adjudeni "Coborârea Duhului Sfânt"); Paul Demișcă (Roman "Sfânta Tereza a Pruncului Isus"); Gabriel I. (Onești "Sfinții Petru și Paul"); Marilena Bartic (Iași "Sfântul Anton de Padova").

Au mai participat Eva Maria Peter, președintele național, Erwin Josef Țigla, președinte de onoare al Uniunii și coordonator din partea Societății Internaționale, Georgeta Ciobanu, referent pentru Romania, din partea Societății Internaționale.

Întâlnirea a început cu rugăciunea specifică vincențienilor, urmată de mesajul de salut, de prezentarea istoriei comunității catolice Adjudeni și a activităților desfășurate în conferința gazdă, prezentare făcută de Angela Dumea.

Au urmat cuvintele de salut din partea oaspeților și prezentarea temei spirituale a întâlnirii "Pelerini în anul milostivirii - slujirea în Biserică", de către părintele paroh Toma Encuță.

Întâlnirea a continuat cu sfântă Liturghie concelebrată, prezent fiind și părintele greco-catolic din Parohia "Maica Milostivă" din Turț, Eparhia de Maramureș, unde activează o Conferință a Sfântului Vincențiu de Paul.

Darea de seamă a activității Uniunii pentru anul 2015, făcută de doamna președintă a arătat că în România activează 31 de conferințe cu 397 de membri, iar acțiunile întreprinse sunt, în totalitate, în spirit vincențian.

Doamna referent Georgeta Ciobanu ne-a prezentat "Noua metodologie de accesare a fondurilor", prin proiecte de dezvoltare, pe termen lung, pentru ca toate conferințele să devină autonome, din punct de vedere financiar.

Prezentarea activităților din Conferințe, a temei pentru formarea vincențiană din anul 2015, și rugăciunea specifică au încheiat întâlnirea.

Iubirea și slujirea aproapelui este centrul vocației unui vincențian, deci să continuăm ceea ce am început cu mare dăruire.

Adrian Petruț

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 22 iulie: Adjudeni: Conferință națională vincențiană


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat