Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Satu Nou (BC): Cursul pentru logodnici pentru Decanatul de Trotuș

Sâmbătă, 2 iulie 2016, la Satu Nou, jud. Bacău, a avut loc cursul pentru logodnici la care au participat două perechi și jumătate, o pereche din Satu Nou și una și jumătate din Pralea. S-au mai adăugat logodnicilor și trei soții-mame, care au dorit să aprofundeze și mai mult frumusețea vieții lor de familie.

"Invit comunitățile creștine să admită că a însoți parcursul de iubire al logodnicilor este un bine pentru ele însele" (Amoris laetitia, 207).

Ca la orice curs, tinerii au făcut efort să vină, impulsionați și de părinții parohi, dar și de generațiile anterioare de cursanți, care le-au descris cursul ca unul benefic, la care, ceea ce nu se știa, se spune și se spune fără ocolișuri, iar ceea ce se presupunea că se știe, se aprofundează și mai mult.

La rândul lor și-au exprimat părerea de rău pentru lipsa de participare masivă din partea tinerilor logodnici, motivând că sunt unii care vin direct din străinătate și se căsătoresc în grabă, dar sunt și care pun accent pe alte priorități, decât pe cea care ține de formare lor umană și spirituală.

La Satu Nou, pe lângă noțiunile principale: căsătorie, familie, vocație, comuniune, iubire, dialog, paternitate și maternitate responsabilă, viață, respect etc, s-a vorbit mult și despre conceptul de dar. Logodnicii au înțeles că sunt un dar unul pentru celălalt, darul lui Dumnezeu unul pentru celălalt și că secretul fericirii în viața de familie stă tocmai în tratarea partenerului de viață ca pe un dar primit chiar din mâinile lui Dumnezeu.

O sinceră mulțumire din partea tuturor participanților, atât logodnici cât și specialiști, episcopilor care promovează și susțin formarea tinerilor pentru căsătorie, dar și părintelui Costel Țăranu, parohul comunității din Satu Nou, care a deschis biserica și ne-a primit fără rezerve, bucurându-se de inițiativă.

Eugenia Dămătăr

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 2 iulie: Satu Nou (BC): Cursul pentru logodnici pentru Decanatul de Trotuș


 

lecturi: 4.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat