Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Siret: "Sfinții, martori ai milostivirii divine"

A treia întâlnire în acest An al Milostivirii Divine la Surorile Dominicane ale Sfintei Fecioare Maria a Rozariului de la Siret s-a ținut între 18 și 20 iulie 2016, cu tema "Sfinții, martori ai Milostivirii Divine".

În aceste zile am cunoscut mai bine ce înseamnă să fii martorul Divinei Îndurări, prin exemplul vieții sfintei Faustina și cel al vieții sfântului Ioan Paul al II-lea, dar și al tuturor celorlalți sfinți ce s-au lăsat conduși de Dumnezeu! O viață la care suntem chemate și noi, trăind zi după zi, căci numele nostru deja e scris în cer!

"Cui i se iartă mult, iubește mult" (Lc 7,36-50): acesta a fost fragmentul din evanghelie ce ne-a introdus în tema iertării, iubirii, a recunoașterii păcatului nostru; nu trebuie să judecăm pe cel ce e lângă noi, pe cei ce vedem că greșesc, că sunt departe de Dumnezeu, ci să avem o privire frățească, pentru că nu e om fără păcat și doar în acest mod vom reuși să menținem o adevărată legătură.

Viața noastră e plină de daruri, iubire, familie, prieteni adevărați, dar pentru a realiza acestea trebuie să avem ochii larg deschiși fără a crede că totul ni se cuvine chiar de aș face parte dintr-o familie in care mi se oferă totul... În viață trebuie să visăm, dar pentru a visa trebuie să fim liberi... iar aceasta ne ajută să vedem aceste cadouri a vieții noastre, cadouri ce ne-au fost prezentate prin vizionarea filmului "Cadoul cel mai de preț".

De asemenea, am primit cel mai mare cadou... adorație euharistică, prezența vie a Domnului nostru Isus Cristos în preasfântul sacrament, un moment personal în fața lui Dumnezeu! Moment ce ne-a pus în fața adevărului, a persoanei mele, a visului meu.

Mulțumim surorilor, căci și în acest an au făcut posibilă aceste întâlniri!

Magda

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 18 și 20 iulie: Siret: "Sfinții, martori ai milostivirii divine"


 

lecturi: 6.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat