Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: La 20 de ani de la absolvire

Sâmbătă, 18 iunie 2016, cursanții Facultății de Teologie Didactică, prima promoție, anul 1996, s-au întâlnit pentru a sărbători 20 de ani de la absolvire. Sărbătoarea a fost onorată de prezența Preasfințitului Petru Gherghel și a preoților profesori: Ștefan Lupu, Fabian Doboș, Isidor Dâscă, Iosif Dorcu, Petru-Sebastian Tamaș, Dumitru Farcaș și Daniel Ghitiu.

Inițiatori și organizatori au fost pr. Lucian Adam, inspector școlar zona Bacău, prof. Loredana Cojan, prof. Mate Cristina și prof. Maricica Bejenaru.

Sărbătoarea a început printr-un emoționant sunet de clopoțel și prin strigarea catalogului. Majoritatea absolvenților au răspuns prezent, dar mulți au fost absenți motivat sau nemotivat. A urmat vizionarea unui material PPT prin care s-au adus în atenție disciplinele studiate și distinșii preoți profesori care ne-au îndrumat cu dragoste, dăruire și competență. Unii dintre ei au plecat deja la Casa Tatălui.

În continuare cei prezenți au fost antrenați la rezolvarea colectivă a unui rebus prin care s-a evidențiat implicarea specială a Episcopiei de Iași, a decanatului și a preoților profesori pentru buna desfășurare a anilor de studiu. Un moment deosebit a fost cel al mărturiilor în care unii absolvenți au amintit cum au ales să se înscrie la cursuri chiar dacă vârsta sau anumite situații personale nu păreau a fi favorabile. De asemenea, au amintit unele episoade mai speciale petrecute în derularea anilor de studiu.

Punctul central al sărbătorii a fost participarea la sfânta Liturghie de mulțumire celebrată de PS Petru Gherghel, însoțit la altar de pr. Isidor Dâscă, decan de Bacău, pr. Lucian Adam, pr. prof. Ștefan Lupu, pr. prof. Fabian Doboș, pr. prof. Iosif Dorcu, pr. prof. Petru Sebastian Tamaș, pr. Daniel Ghitiu și pr. Dumitru Farcaș. Copleșiți de bucurie și recunoștință ne-am unit cu Mântuitorul la jertfa altarului pentru a aduce slavă și mulțumire lui Dumnezeu, pentru a cere răsplătirea celor ce ne-au sprijinit în anii de studiu, dar și după, pentru a cere ca Isus să ne însoțească în continuare ca astfel să fim slujitori sârguincioși și fideli în via Domnului.

În cuvântul de învățătură PS Petru Gherghel a subliniat rolul deosebit al laicilor în munca de apostolat și a precizat că pentru aceasta se cere o viață de credință edificatoare, mult curaj, încredere și spirit de sacrificiu. Sfinția sa a arătat că toate acestea le primim din plin dacă ne hrănim la masa cuvântului și la masa euharistică și dacă rămânem conectați la izvorul harurilor: Cristos, prin rugăciune și prin formare continuă.

Participarea PS Petru Gherghel și a preoților profesori la această sărbătoare a demonstrat atenția și grija Bisericii față de noi, fii ei, și fața de misiunea ce ne revine fiecăruia, ceea ce ne responsabilizează pe măsură. Le mulțumim din inimă!

Sărbătoarea a continuat la Green Park prin participarea la o agapă frățească presărată cu voie bună și dans.

Mulțumim lui Dumnezeu pentru această sărbătoare frumoasă, îi mulțumim pentru toată lucrarea pe care a făcut-o în viața noastră și rămânem deschiși la chemarea lui și la dispoziția Bisericii.

Deo gratias!

Absolvenții

* * *

Dumnezeu cel bogat în îndurare
A-ngăduit să facem sărbătoare
Lui înălțăm o caldă mulțumire
Că ne-a dat viață, har și mântuire.

El ne-a chemat să îi dăm ascultare
La școala lui și în a sa urmare,
Să vestim cuvântul la cei mici care
Se bucură la Domnul de favoare.

Trecut-au anii, iată-ne-mpreună
Să ne împărtășim lucrarea bună,
Iar pentru viața scursă și trăită
Lui Dumnezeu să-i fie mulțumită.

Ne amintim cu drag de sesiune,
Când doream toți desigur note bune
Si azi noi dăm doar note meritate,
Precum am învățat în facultate.

Noi am plantat, Cristos al nostru soare
Va face munca noastră roditoare
La seceriș să fie bucuria
Că am crescut în lume-mpărăția.

Sr. Patricia Gherca

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 18 iunie: Bacău: La 20 de ani de la absolvire


 

lecturi: 31.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat