Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Gioseni: Către "Campionatul Milostivirii și Sfințeniei". Exerciții spirituale în vederea hirotonirii preoțești

"Nu știți voi că cei care aleargă pe stadion, toți aleargă, însă numai unul primește premiul? Alergați în așa fel ca să-l câștigați. Orice atlet renunță la toate. Ei o fac pentru a primi o coroană pieritoare. Însă noi pentru una nepieritoare" (1Cor 9,24-25). Însuflețiți de aceste cuvinte ale apostolului Paul, în perioada 10-17 iunie 2016, la mănăstirea "Sfântul Carol Borromeu" din Gioseni (jud. Bacău), 19 tineri diaconi am trăit un autentic campionat de milostivire. Părintele predicator Paul Budău, paroh la Focșani și decan de Vrancea, ca un bun antrenor, ne-a motivat și îndemnat la sfințirea lăuntrică a fiecăruia.

Încă din prima zi părintele ne-a cerut fiecăruia ca precum niște atleți autentici să dăm dovadă de renunțare și să intrăm cu bucurie în atmosfera tainică a exercițiilor spirituale.

Toți cei nouăsprezece diaconi (18 de la Institutul Teologic din Iași și unul din Congregația "Sfântul Iosif" - Iosefinii lui Murialdo) am decis să alergăm pe acest imens "stadion" pentru a răspunde cu bucurie chemării pe care Dumnezeu ne-a adresat-o fiecăruia dintre noi: "Vino și urmează-mă" (cf. Mc 10,21).

Variate au fost și temele meditațiilor: de la importanța și însemnătatea spirituală a Liturghiei în viața preotului, trăirea sfântă a celibatului, necesitatea și datoria preotului de a mijloci la mama cerească Maria până la trăirea milostivirii și vocația la sfințenie.

Caracterul dialogal al meditațiilor, dorința de a trăi cât mai profund această nobilă chemare și zona atât de frumoasă au făcut din aceste zile un timp de har, un timp sfânt, o adevărată cursă a iubirii.

O zi cu totul specială a fost miercuri, 15 iunie, când am parcurs pe jos, așa cum îndeamnă sfântul părinte papa Francisc, un pelerinaj la casa memorială a pr. dr. Martin Benedict din Galbeni. Traseul, deși obositor, a adus roade bogate în inimile noastre.

O frumoasă inițiativă a fost și joi, 16 iunie, când am decis ca să-l însoțim pe Isus din preasfântul sacrament, pe timpul întregii nopți. După un program bine stabilit, doi câte doi, am stat de veghe în prezența sublimă a bunului păstor.

Îi mulțumim Tatălui ceresc pentru harurile pe care ni le-a oferit în aceste zile și ne încredințăm milostivirii sale în zilele care urmează și pe tot parcursul vieții noastre.

Duminică, 19 iunie 2016, în catedrala "Sfântul Iosif" din București, cinci părinți diaconi vor fi hirotoniți preoți, iar toți ceilalți vor primi sacramentul Preoției în catedrala "Sfânta Fecioară Maria" din Iași, vineri, 24 iunie 2016.

Un gând de recunoștință îi oferim părintelui predicator, surorilor care au fost aproape de noi în aceste zile și tuturor celor care au făcut posibile aceste zile deosebite.

Dorim cu această ocazie să le mulțumim și tuturor celor care ne-au fost alături prin rugăciune în aceste zile cerând de la bunul Dumnezeu haruri și binecuvântări pentru fiecare dintre dumneavoastră. Fie ca la acest campionat către milostivire și sfințenie să participe cât mai mulți "suporteri" ai iubirii lui Isus Cristos.

Părinții diaconi

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 10-17 iunie: Gioseni: Exerciții spirituale în vederea hirotonirii preoțești


 

lecturi: 35.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat