Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Profesiune temporară

Duminică, 12 iunie 2016, la mănăstirea Surorilor Clarise din Roman, în cadrul sfintei Liturghii de la ora 16.00, prezidată de PS Petru Gherghel, a avut loc profesiunea temporară a sorei M. Mihaela Farcași, originară din Parohia "Sfânta Fecioară Maria, Regina Rozariului" din Dancu (Iași). La această sfântă Liturghie au concelebrat pr. Teofil Petrișor, ministru provincial OFMConv, pr. Iulian Tancău, parohul comunității din Dancu, pr. Pavel Chelaru, paroh al Parohiei "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Roman, preoți franciscani și alți preoți din împrejurimi.

Redăm în continuare mărturia sorei neo-profese:

"Mă numesc sora M. Mihaela Farcași a Inimii Euharistice a lui Isus. Chemarea la viața contemplativă-claustrală am simțit-o în inimă cu mulți ani în urmă, însă doar acum, după aproape patru ani de formare și de pregătire, s-a concretizat prin depunerea voturilor de ascultare, fără nimic propriu și castitate. Sufletul meu însetat de Dumnezeu acum a găsit izvorul apei vieții, care este Cristos, și de la el primesc zilnic forța necesară pentru a-l urma. Îmi dau seama că am primit un mare dar de la Dumnezeu, care totodată este și un mister cum a evidențiat PS Petru Gherghel în cadrul omiliei. Sper cu ajutorul harului său să corespund acestei chemări speciale și să pot ajunge a spune cu sfântul Paul: «Nu mai trăiesc eu, ci Cristos trăiește în mine" (Gal 2,20)». Această frază m-a mișcat foarte mult, când a fost proclamată în a doua lectură. Inima mea se bucură și este plină de recunoștință și gratitudine față de Domnul și de persoanele care m-au ajutat să răspund chemării lui Dumnezeu cu o inimă liberă și senină".

În puține rânduri vă împărtășim câteva gânduri despre viața contemplativă.

Se spune că viața de mănăstire mai ales cea de clauzură este foarte puțin înțeleasă astăzi în societatea noastră secularizată, pentru că astăzi se pune mult accentul pe eficiență, pe producție. În timp ce viața noastră de multe ori apare inutilă, pentru că nu facem nimic care să se vadă în exterior, și din această cauză continuă să provoace multe discuții. Dar cred că este important să se înțeleagă esențialul acestei chemării, că, de fapt, este credința și iubirea, sufletul acestei alegeri ieșite din comun. Nu este o alegere egoistă sau autoreferențială este "semnul evident al unei "iubirii mai mari", este acea "parte mai bună" lăudată și apărată de însuși Isus Cristos, care ne face să fim inima Bisericii. Este, de fapt, alegerea celui care, dezlipindu-se de toate, dăruiește lumii o comoară inestimabilă de har și virtute și imploră pentru lume triumful asupra păcatului și iertarea divină. Nu pentru că persoană chemată este cineva sau că ar avea calități deosebite, ci pentru că se lasă transformată de harul Duhului Sfânt, care lucrează în cei care sunt disponibili să răspundă inspirațiilor sale.

Suntem recunoscătoare lui Dumnezeu pentru acest dar și îl rugăm să trimită cât mai multe vocații în via sa!

Deo gratiae!

Surorile Clarise

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 12 iunie: Roman: Profesiune temporară


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat