Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Invitație la sărbătorirea a 25 de ani de scoutism catolic

Cercetășia catolică invită la sărbătorirea a 25 de ani de scoutism catolic. Evenimentul va fi marcat la Iași, în ziua de 25 iunie 2016, începând de la ora 9.30, având momentul culminant la ora 11 când va fi sfânta Liturghie în catedrală.

La 30 iunie 1991, 24 de persoane, în majoritate tineri, au semnat procesul verbal pe care l-au depus la Judecătoria din Iași pentru constituirea Asociației Scout Catolică Română (ASCRO).

Finalitatea educativă apare clar din document, unde se precizează: "Asociația are ca scop să contribuie la educarea băieților și fetelor conform principiilor metodei scoutismului și să-și ofere serviciile de natură caritativ-socială comunității". În statut, la art. 3, între principiile formulate este acesta: "Asociația ca inițiativă educativă, promovată în mod liber de cei care cred, trăiește legea creștină în comunitatea bisericească. În activitatea educativă ține cont de ceea ce fac celelalte ambiente educative".

Comisia de redactare a procesului verbal a fost alcătuită din Ioan Păuleț, Gabriela Roca și Alina Iricinschi.

La 25 iunie 2016 vă invităm să marcăm împreună evenimentul, dar și să exprimăm respectul și recunoștința noastră pentru cei 25 de ani de cercetășie catolică. Evenimentul se va desfășura la Episcopia Romano-Catolică din Iași.

Evenimentul va avea următoarele momente:

9.30-11.00: prezentarea participanților (folosind diferite activități) și pregătirea sfintei Liturghii

11.00: Sfânta Liturghie - intrarea prin Poarta Sfântă (animarea o vor face cercetașii; vă rugăm să fiți pregătiți pentru o trăire sacramentală autentică)

12.30-13.30 - Prânz suedez "cu cântec"

13.30-15.00 - Amintiri pentru viitor (activități și jocuri presărate cu mici mărturii)

15.00 - Consiliu Zonal (conform celor propuse în ordinea de zi)

La eveniment sunt invitați în primul rând cercetașii "cu vechime", liderii (activi sau "la dispoziție"), asistenții spirituali, șefii de centre și cercetașii care vor să fie cunoscători, recunoscători și toate persoanele interesate de ceea ce a trăit și trăiește cercetășia catolică de la noi. Participarea trebuie confirmată până la 19 iunie, la pr Alois Hîrja (e-mail: alois_hirja@yahoo.it).

În caritatea lui Isus Cristos, gata oricând!

Cristina Farcaș și Tereza Dancă,
responsabili generali ai cercetașilor catolici
Pr. Alois Hîrja,
asistent spiritual general

*

Câteva mențiuni:

- Rugăm ca aceia care au mai mult de 15 ani de cercetășie să aducă un obiect care este semnificativ sau cu rezonanță sentimentală și să dea o mărturie în câteva minute despre ce păstrează în suflet din cercetășie. Intenția noastră este să-i punem în "lumina reflectoarelor" pe cei care au contribuția lor la istoria scoutului catolic. Sunt rugați să anunțe din timp participarea, iar mărturia să o aibă în scris pentru a încerca din mărturii să facem apoi o revistă omagiu la cei 25 de ani de cercetășie.

- Fiecare centru local participant să pregătească un afișier (cât mai ușor) cu fotografii care să cuprindă o "istorie a centrului local"; de asemenea, să pregătească un cântec sau două cu care să ne încânte în timpul mesei de prânz.

- Participarea la eveniment nu solicită costuri financiare; cei din alte localități pot primi jumătate din prețul biletului (respectiv biletul de la venire se decontează)


 

lecturi: 6.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat