Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: O zi de formare ca un ecou al milostivirii

Un ecou al milostivirii a răsunat în tot orașul încă de la primele ore ale dimineții de sâmbătă, 11 iunie 2016, când cei peste 100 de tineri reprezentanți ai diferitelor parohii au ajuns la sediul Comunități "Iosefinii lui Murialdo", unde a avut loc întâlnirea de formare pentru animatori 2016, organizată în vederea pregătirii activităților estive, care vor avea ca temă viața lui Iosif, fiul patriarhului Iacob din Vechiul Testament.

"Iosif cel milostiv - Regele viselor" este tema propusă pentru acest An Jubiliar - An de Milostivire al Domnului, o temă care a fost prezentată în cadrul întâlnirii și care va însoți bucuria și entuziasmul copiilor și tinerilor animatori pe întreg parcursul diferitelor activități, precum "Vara Împreună, GREF-uri, campusuri... etc..

Viața lui Iosif, care începe cu capitolul 37 și încheie cartea Genezei, rămâne exemplul prin excelență al milostivirii și prefigurarea Domnului Nostru Isus Cristos. În existența sa nu întâlnim doar un simplu episod izolat de milostivire, ci întreaga sa viață este caracterizată de experiența milostivirii, de încrederea în Dumnezeu și dorința de a face bine. Povestea vieții sale cu întâmplările și evenimentele petrecute devine o epopee inegalabilă în comparație cu cele ale marilor clasici, o istorie care trebuie cunoscută cu un mesaj valoros și un exemplu de urmat.

"A învăța milostivirea lui Dumnezeu, a o experimenta, a ne bucura de ea și a o oferi, trebuie să fie angajarea primordială a fiecărui creștin. Papa Francisc, stabilind Anul Milostivirii, ne îndeamnă să trăim la școala milostivirii lui Dumnezeu, care nu se cunoaște din cărți, ci din experiența personală a întâlnirii dintre un om păcătos și un Dumnezeu milostiv de oameni. Va trebui să facem această experiență a întâlnirii, tocmai pentru a ne simți iubiți, ajutați și stimulați pe drumul vieții creștine" (Jubileul Milostivirii).

După urările de bun venit și momentul de rugăciune, tinerii animatori în cadrul momentului formativ au primit un dar deosebit "o piatră prețioasă" care să le amintească rolul și misiunea la care sunt chemați, importanța prezenței, a implicării și a exemplului pozitiv care trebuie să le caracterizeze viața și activitatea. Bucuroși, bine dispuși și motivați, animatorii au completat parcursul lor formativ prin participarea la cele patru ateliere de teatru, cateheză, dansuri și jocuri, după care a urmat o bine meritată pauza de prânz și o horă moldovenească cum doar animatorii pot încinge.

Reprezentații parohiilor au primit câte o mapă cu materialul necesar pentru o bună organizare a diferitelor activități estive, iar urările de "Mult succes tuturor!" să transforme tema propusă "Iosif cel milostiv - Regele viselor" într-un motiv al bucuriei, al speranței și al milostivirii pe tot parcursul verii și al vieții.

Adelina Iulia Pîrțac

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 11 iunie: Roman: O zi de formare ca un ecou al milostivirii


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat