Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Invitație la a treia ediție a "Marșului pentru familie"

La Iași va avea loc duminică, 12 iunie 2016, a treia ediție a "Marșului pentru familie". Evenimentul este organizat de Asociația "Familia Tradițională", membră a "Coaliției pentru Familie", la care se va alătura și Oficiul pentru Pastorația Familiei și a Laicilor, din cadrul Episcopiei de Iași.

Începând cu ora 16.00, participanții la marș vor fi așteptați de către organizatori în Parcul Copou, apoi, la ora 17.00, se va pleca pe traseul: Parcul Copou - Universitatea "Al.I. Cuza" - Fundație - Piața Unirii - b-dul Ștefan cel Mare și Sfânt.

La finalul evenimentului vor avea loc o serie de discursuri care vor evidenția importanța familiei în context contemporan, precum și momente artistice dedicate.

Mesajul pe care dorim să îl transmitem prin tema marșului din acest an, "Susținem familia!", este că familia întemeiată pe căsătoria între un bărbat și o femeie reprezintă calea firească pentru dezvoltarea armonioasă și sănătoasă a societății, se menționează într-un comunicat de presă emis de Asociația "Familia Tradițională".

Ediția de anul acesta a Marșului pentru Familie este dedicată inițiativei cetățenești, susținută de Coaliția pentru Familie și de alte organizații ale societății civile, prin care se urmărește modificarea articolului 48 din Constituția României, prin înlocuirea termenului de "soți" cu expresia "bărbat și femeie" și totodată se reafirmă întâietatea autorității parentale în ce privește creșterea și educarea copiilor, inițiativă la care și credincioșii romano-catolici au răspuns prin semnăturile lor.

Marșul pentru Familie este un eveniment care promovează familia firească și frumusețile care se nasc în mod natural din iubirea, înțelegerea și comuniunea mamei și a tatălui, preocupați de creșterea sănătoasă a copiilor.

Vă așteptăm pe cât mai mulți să vă alăturați evenimentului!

Pr. Felician Tiba
Oficiul pentru Pastorația Familiei și a Laicilor

* * *

Un videoclip de promovare a acestui eveniment poate fi vizionat pe site-ul Agenției de știri "Basilica.ro" a Patriarhiei Române: http://basilica.ro/marsul-pentru-familie-la-iasi/.


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat