Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roma: Prima sfântă Împărtășanie în comunitatea catolicilor români

Duminică, 5 iunie 2016, comunitatea catolicilor români din Roma a trăit un moment de bucurie: prima sfântă Împărtășanie a 34 copii.

După un an de intensă de pregătire, cei nouă copii din comunitatea San Vitale și cei 25 din comunitatea Grotte Celoni l-au primit pentru prima dată pe Isus în inima lor, sub chipul pâinii și al vinului. O zi plină de emoție, de bucurie, de inocență!

Pe drumul lor de pregătire pentru acest moment de sărbătoare au fost însoțiți de pr. paroh Isidor Iacovici si pr. Iulian Robu, de sr. Alina Rîtan la San Vitale, iar la Grotte Celoni de Adriana Solomon.

Participarea la sfânta Liturghie a unui număr mare de credincioși, rude și prieteni ai acestor copii minunați a dat celebrării o deosebită notă de emoție și căldură, iar prin cânt și rugăciune au făcut ca această zi să fie și mai frumoasă.

Venind mereu și fiind atenți la sfânta Liturghie, copiii au avut mai multe lucruri de învățat pe care apoi le vor pune în practică. Părintele Iulian le-a explicat copiilor și celor prezenți că Isus este în primul rând adevărata hrană a sufletului. Dacă vrem să creștem mari în credință, să ne hrănim cât mai des din pâinea vieții. În al doilea rând, Euharistia este semn de comuniune. Cu cât ne apropiem mai mult de masa Domnului, cu atât mai mult suntem în comuniune cu el și mai strâns uniți între noi. În al treilea rând, să nu uităm că atunci când ne îndepărtăm de Dumnezeu Tatăl, Isus este cel care ne îndreptă sufletul înapoi către el.

La sfârșitul Liturghiei de la San Vitale și de la Grotte Celoni, câte un copil a mulțumit tuturor celor care i-au însoțit pe acest drum rugându-l pe Isus, pâinea vieții, să-i răsplătească pe toți cu belșug de haruri, iar pe ei să-i păstreze cu inimile curate pentru a-l putea primi cât mai des în sfânta Împărtășanie.

Sr. Alina Rîtan, SCMP

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 5 iunie: Roma: Prima sfântă Împărtășanie în comunitatea catolicilor români


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat