Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Invitație la a cincea ediție a Săptămânii Sociale pentru Studenți

Oficiul Diecezan pentru Pastorație Universitară organizează a cincea ediție a programului de formare pentru mediul universitar "SSS - Săptămâna Socială pentru Studenți". Programul se va desfășura în casa de formare pentru tineret, la Pralea (BC), între 22 și 25 septembrie 2016. Tema propusă pentru anul acesta este: "Viața umană între sanctuar și tomberon. Destinul și demnitatea omului între o cultură a vieții și o cultură a morții - aspecte moral-sociale".

"Tot ce se opune vieții înseși, cum ar fi omorul de orice fel, genocidul, avortul, eutanasia, și chiar sinuciderea voluntară; tot ce violează integritatea persoanei umane, ca mutilările, tortura fizică sau psihică, încercările de a constrânge însuși sufletul; tot ce insultă demnitatea umană, cum ar fi condițiile neomenești de viață, detenția arbitrară, deportarea, sclavia, prostituția, traficul de femei și tineri; de asemenea, condițiile înjositoare de muncă în care muncitorii sunt socotiți simple unelte de profit și nu persoane libere și responsabile; toate acestea și altele de acest fel sunt o rușine. Ele otrăvesc civilizația umană și îi pângăresc mai mult pe cei ce le comit decât pe aceia care le îndură; mai mult, ele constituie o gravă jignire adusă onoarei Creatorului (...). Rezultatul la care se ajunge este dramatic: dacă este mai grav și mai îngrijorător ca oricând fenomenul eliminării atâtor vieți omenești născânde sau aflate spre apus, nu mai puțin grav și îngrijorător este faptul că însăși conștiința, întunecată parcă de condiționări atât de profunde, percepe tot mai greu distincția dintre bine și rău, în ceea ce privește valoarea fundamentală a vieții omenești" (Sfântul Ioan Paul al II-lea, Evangelium vitae, 3-4).

Cheltuielile vor fi suportate de organizatori, studenților care vor participa revenindu-le singura grijă a propriului transport.

Pentru detalii și înscrieri, sunteți invitați să vă adresați pr. Fabian Doboș (tel. 0756/833383) sau studentei Anca Andrieș (tel. 0765/392527).

Precizări organizatorice: în curând va fi oferit și programul SSS 2016 cu detalii tematice.

Oficiul pentru Pastorație Universitară


 

lecturi: 16.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat