Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: GREF-ul și Campusul copiilor din Parohia "Sfânta Tereza"

Începând din 27 iunie până pe 8 iulie 2016, un număr de 120 de copiii, împreună cu animatorii, preoții și surorile din Parohia "Sfânta Tereza" din Iași, au pornit bucuria GREF-ului și a campusului având drept moto "Iosif cel milostiv".

Fiind în Anul Milostivirii, "iertarea și iubirea" au fost armele secrete pentru a putea descoperi cu entuziasm povestea lui "Iosif cel Milostiv" pe parcursul GREF-ului, dar și frumusețea campusului de la Pralea pe care l-am așteptat cu toții.

Cu zâmbetul pe buze și cu mult entuziasm, ne întâlneam în fiecare dimineață la ora 9:00 în curtea bisericii. Imnul și bansurile erau nelipsite deoarece ne ofereau energia necesară pentru ziua ce avea să înceapă. Apoi urma sceneta prezentată de către animatori, ce în fiecare zi ne ajuta să descoperim cu pași grăbiți viața lui Iosif. În fiecare zi era o anumită temă, iar mai apoi era împărtășită prin cateheza desfășurată pe grupele de vârstă, după care urmau momentele de distracție mult așteptate.

Prima zi a GREF-ului nostru a început cu brio, încă de la prima ora a dimineții bucuria de pe chipul copiilor de a fi cu toții împreună ne ambiționau să oferim tot ce e mai bun din noi. Pentru a ne putea da seama cu ușurință de cele patru grupe ce erau repartizate după categoriile de vârste, copiii și animatorii au primit tricouri albe, albastre, verzi și roșii. Pe tot parcursul acestor zile ne-am bucurat de jocurile zilnice, de sfânta Liturghie desfășurată în cadrul zilei de 29 iulie 2016 de Sfântul Petru și Paul, de filmul vizionat, intitulat "Viața lui Iosif", de drumețiile prin pădure, de plimbarea în parcul Copou, dar și de olimpiada organizată în a șasea zi de GREF. Competiția a constat în 10 probe care testau rapiditatea grupelor, iar la final fiecare echipă a fost premiată. Duminică, după sfânta Liturghie de la ora 9:00, copiii au prezentat în fața părinților un scurt moment, în care doreau să transmită ceea ce au învățat ei pe tot parcursul săptămânii.

Zâmbetul de pe chipul nostru nu a dispărut la terminarea GREF-ului, deoarece se apropia un nou campus. Luându-ne rămas bun de la familii și de la părintele paroh, am pornit la drum, un grup frumos format din surori, animatori, copiii și părintele vicar Marius Ilieș, spre Pralea.

Prima noastră oprire a fost la Roman, în parcul central, pentru a lua câte o gustare și de a ne distra cu bărcuțele. Ploaia nu a avut puterea de a ne strica campusul, așa că am continuat să mergem, făcând a doua oprire la biserica "Sfânta Cruce" din Bacău, pentru a participa la sfânta Liturghie.

Ajunși la locul ce avea să ne găzduiască timp de cinci zile, ne-am instalat în camere, am cinat împreună, iar după prezentarea regulamentului a urmat stingerea pentru a putea începe o nouă zi cu forțe proaspete. Fiecare zi începea cu înviorarea de la ora 8:30 cu bansuri și alergarea pe terenul de fotbal, fiind urmată de micul dejun, cateheză, iar mai apoi momentul de comuniune la sfânta Liturghie.

În cea de-a doua zi am pornit într-o nouă aventură și aceea de a vizita "Casa lui Ceaușescu". Pe drum am cântat și ne-am făcut auziți de toți sătenii prin voia noastră bună. Când am ajuns acolo, am admirat împrejurimile și ne-am rugat sfântul Rozariu în mijlocul naturii.

În a treia zi am avut plăcerea să-l primim pe părintele paroh în mijlocul nostru. După ce am participat la slujbă și ne-am înfruptat din bunătățile aduse de părintele Petru Sescu, l-am invitat să asiste la programul nostru de surprize, unde scenetele comice, cântecele compuse și jocurile pregătite s-au închegat perfect pentru a crea atmosferă și bună dispoziție.

În a patra zi am ales să urcăm pe munte pentru a ne bucura de o adevărată aventură prin mijlocul pădurii și de a strânge flori, frunze și tot felul de materiale. După prânzul mult așteptat, am realizat pe grupe, machete din tot ce am adunat din pădure, iar rezultatele muncii copiilor au fost de excepție! După Liturghia animată cu comunitatea din Pralea, am desfășurat un concurs intitulat "Copiii au talent". Toți copilașii au fost încântați de a-și arăta talentele și pasiunile în fața tuturor. Concursul s-a terminat premiind pe toata lumea și lansând mult așteptatele lampioane.

În ultima zi, ne-am pregătit bagajele, am participat la Liturghie și am pornit spre casă cu amintiri gata să fie împărtășite și familiilor noastre.

Campusul nostru a fost o reușită din toate punctele de vedere, iar pentru aceasta nu puteam decât să-i mulțumim bunului Dumnezeu că ne-a însoțit pe întreaga perioadă, binefăcătorilor noștri ce au făcut posibilă vacanța noastră, surorilor "Maria Bambina" și bucătarilor pentru că au avut grijă de noi și ne-au oferit mâncăruri de excepție, animatorilor pentru răbdarea, implicarea lor și puterea de a duce totul la bun sfârșit, și nu în ultimul rând preoților care ne-au fost alături, în mod special părintelui paroh Petru Sescu și "părintelui copiilor", Marius Ilieș.

Sperăm ca anul viitor să fim din nou împreună și să mărim această familie pentru a fi una ca aceea a lui "Iosif cel Milostiv"!

Antonela Rediu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 27 iunie - 8 iulie: Iași: GREF-ul și Campusul copiilor din Parohia "Sfânta Tereza"


 

lecturi: 15.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat