Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Focșani: Misiuni populare în Anul Milostivirii

În perioada 26-29 iunie 2016, în Parohia "Ss. Petru și Paul" din Focșani s-au ținut misiuni populare, avându-l ca predicator pe pr. dr. Felician Tiba, de la Oficiul pentru Pastorația Familiei, din Dieceza de Iași.

Anul 2016, din dorința expresă a papei Francisc, a fost dedicat Milostivirii Divine. Cu această ocazie, în fiecare parohie a Diecezei de Iași, se țin misiuni populare, ceea ce înseamnă aprofundarea, împreună cu întreaga comunitate, a unei teme specifice acestui an.

Concret, este vorba de mai multe reflexii pe marginea faptelor de milostenie trupească și sufletească, respectiv: A da de mâncare celor flămânzi; a da de băut celor însetați; A îmbrăca pe cei goi; A adăposti pe cei străini; A vizita pe cei bolnavi; A vizita pe cei închiși în închisoare; A înmormânta pe cei morți; A îndrepta pe cei care au greșit; A învăța pe cei neștiutori; A sfătui pe cei care stau la îndoială; A ne ruga pentru cei de lângă noi; A mângâi pe cei mâhniți; A suferi cu răbdare nedreptatea; A ierta pe cei ce ne-au greșit.

Între 26 și 29 iunie 2016, în Parohia "Ss. Petru și Paul" din Focșani, s-au ținut misiuni populare, adică mai multe teme specifice Anului milostivirii, teme propuse spre reflexie de către pr. dr. Felician Tiba, coordonator al Oficiului pentru Pastorația Familiilor, din cadrul Diecezei de Iași.

Din cauza timpului restrâns, părintele predicator a avut în vedere următoarele teme: duminică, 26 iunie, ora 11.00: "A hrăni în familie", cu aluzie la "A da de mâncare celor flămânzi"; luni, 27 iunie, seara: "Fără apă familia nu poate trăi, trimițând la cea de-a doua faptă de milostenie trupească, "A da de băut celor însetați"; marți, 28 iunie, seara: "Iubirea care mângâie în suferință", cu aluzie la "A vizita pe cei bolnavi", pentru ca miercuri, 29 mai, ora 11.00, în sărbătoarea sfinților Petru și Paul, hramul comunității catolice din Focșani, să se axeze pe rolul celor doi stâlpi ai Bisericii, "Sfinții Petru și Paul, ca semn al milostivirii lui Dumnezeu pentru Biserică".

De subliniat că, miercuri, pr. Gabriel-Claudiu Neculăeși, care a activat ca diacon în Parohia "Sfinții Petru și Paul" din Focșani, a celebrat prima lui Liturghie, după ce a fost hirotonit în ziua de 24 iunie, la Iași, în catedrala episcopală, de către Mons. Petru Gherghel, episcop de Iași.

În tot acest timp, pe care l-am trăit ca unul de har, credincioșii au avut posibilitatea să se spovedească, experimentând astfel din plin milostivirea și iubirea lui Dumnezeu, iar la sfârșitul misiunilor, prin impunerea mâinilor de preot nou sfințit, am avut cu toții posibilitatea să dobândim indulgența plenară, specifică unor astfel de momente.

Pr. Paul Budău

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 26-29 iunie: Focșani: Misiuni populare în Anul Milostivirii


 

lecturi: 26.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat